Violeta Alexandru, anunt de ultim moment. Se schimba contractele de munca.

Violeta Alexandru, ministrul Muncii a venit cu informatii noi pentru toti salariatii din Romania. Ministrul a spus ca a fost finalizat Ghidul pentru modificarile concrete in contractele individuale de munca si ca in perioada urmatoare se va munci asa, acolo unde se poate.

„Gata si Ghidul pentru modificarile concrete in contractele individuale de munca ca urmare a activitatii in telemunca/munca la domiciliu. In urmatoarea perioada se va munci asa, acolo unde se poate. Sunt acolo si recomandari cu privire la decalarea programului de lucru – de luni. GHID PRIVIND MUNCA LA DOMICILIU 1

Am cerut Inspectiei Muncii sa ajute angajatorii, in aceasta perioada, pentru ca angajatii lor, care vor trece in munca de la distanta, sa aiba toate documentele puse la punct. Nu vreau sa trecem prea repede peste aceste implicatii generate de recentele decizii din Guvern iar dupa ce se va sfarsi aceasta perioada, cand lucrurile revin la normal, angajatii sa aiba surpriza ca lucrurile sa nu fi fost puse la punct pentru ei. Recunosc ca este “un defect profesional” – imi place ca lucrurile sa fie puse la punct”, a scris Violeta Alexandru pe pagina sa de Facebook.

Citeste si articolul :   Talhari inarmati fura 450.000 de dolari de la un comerciant criptografic din Hong Kong

Potrivit ministrului Muncii, Inspectia Muncii trebuie sa se implice in rezolvarea sesizarilor cetatenilor. „Nu e nimic complicat, trebuie doar sa-ti pese”, a mentionat Violeta Alexandru.

Publicitate

„Dupa ce le-am cerut sa elaboreze acest Ghid practic dat publicitatii in aceasta seara, m-am gandit fix la acest lucru: de ce nu a avut Inspectia Muncii ideea? Nu e nimic complicat. Trebuie doar sa iti pese.

Institutiile trebuie sa anticipeze nevoile oamenilor. Din acest motiv, din convingerea mea ca Inspectia Muncii trebuie sa asculte, sa se implice in rezolvarea sesizarilor oamenilor, am criticat mult prea modesta reactie a Inspectiei Muncii cu privire la sesizarile oamenilor in legatura cu relatiile de munca”, a mai spus ministrul Muncii.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.