6 remedii populare pentru raceli

Organismul are nevoie de ajutor in combaterea bolii doar pentru a evita complicatiile. Si aici merita sa acordati atentie remediilor populare testate in timp.

Remediu 1: cel mai simplu este ceaiul

Se prepara ceai negru, in loc de zahar i se adauga lamaie si miere. Bautura este consumata intr-o doza „cu cat mai mult, cu atat mai bine”. Nu ar trebui sa fie cald, ci moderat. In caz de senzatii neplacute in gat, mierea nu se adauga numai la ceai, ci se dizolva si foarte lent, fara a bea.

Cum functioneaza: Lichidul cald (precum si efectul combinat al taninurilor si cofeinei) va dilata vasele de sange si va activa transpiratia. Lamaia este un antiseptic natural si este, de asemenea, bogata in vitamina C. Mierea, datorita enzimelor active, are efect bactericid, favorizeaza absorbtia vitaminelor si normalizeaza metabolismul.

Remediu 2: cel mai delicios este zmeura

Ceaiul de zmeura (100 g de zmeura proaspata, 2 linguri de gem, frunze sau fructe uscate intr-un pahar cu apa clocotita, se lasa 15-25 de minute) este un excelent agent diaforetic si antipiretic.

Publicitate

Principiile  tratamentului oricarei raceala:

– o multime de bauturi calde pentru a reduce nivelul de intoxicatie si pentru a preveni cresterea vascozitatii sangelui;

Citeste si articolul :   Ce vitamine ar trebui sa ia un adult

– stimularea transpiratiei pentru restabilirea termoreglarii normale si eliminarea toxinelor;

– fortificare (vitamina C este deosebit de importanta) pentru a mentine raspunsul imun al organismului;

– nu coborati temperatura sub 38 de grade;

– aerisiti regulat camera pentru aer proaspat.

Cum functioneaza: Zmeura contine o aspirina naturala numita acid salicilic. Are un efect mai usor in comparatie cu aspirina si nu provoaca ulcere gastrice. In plus, taninurile din fructele si frunzele sale inhiba dezvoltarea proceselor inflamatorii locale. Prin urmare, nu puteti bea doar ceai de zmeura, ci si faceti gargara. De asemenea, zmeura, ca si alte remedii traditionale pentru raceala, are un continut ridicat de vitamina C.

Remediu 3: cel mai parfumat este usturoiul

Amestecati muschiul de usturoi sau sucul cu miere intr-un raport de 1: 1 si luati 1-2 lingurite de doua ori pe zi cu un pahar cu apa. Nu este necesar sa introduceti sucul de usturoi in nas, contrar multor recomandari, deoarece acest lucru poate provoca o arsura a membranei mucoase. Usturoiul chiar ajuta la ameliorarea congestiei nazale. Pentru a face acest lucru, macinati-l, infasurati-l intr-un bandaj si tineti-l la fiecare nara timp de 5-7 minute.

Cum functioneaza: Usturoiul contine o multime de fitoncide – un fel de antibiotic natural.

Citeste si articolul :   Cum sa facem fata epuizarii emotionale

Remediu 4: laptele

Pentru un litru de lapte adaugati 4-5 linguri de miere, o jumatate de lingurita de vanilie, nucsoara si scortisoara si frunze de dafin. Amestecul se fierbe si se infuzeaza timp de aproximativ 5 minute.

Cum functioneaza: laptele contine triptofan, care este necesar pentru a sintetiza puternica serotonina anti-anxietate. In plus, laptele contine un numar mare de enzime benefice care sustin sistemul imunitar.

Remediu 5: vin fiert

Adaugati cuisoare, 3-4 linguri de zahar (mai bine decat mierea), o jumatate de lingurita de nucsoara la vinul rosu dulce (1 litru). Scortisoara, vanilie si cardamom dupa gust. Apoi marul si lamaia neindulcite sunt taiate si adaugate la vinul condimentat. Aduceti vinul la fierbere, lasati 15-25 de minute si beti cald. O astfel de bautura este o masura preventiva excelenta pentru raceli.

Cum functioneaza: Vinul este un bun antiseptic si este, de asemenea, bogat in aminoacizi si vitamine sanatoase. La randul lor, condimentele au un efect de incalzire si imbunatatesc circulatia sangelui, iar merele acre si lamaia contin multa vitamina C. Intregul complex al componentelor sale confera proprietati de vindecare cu vinul fiert.

Remediu 6: cel mai extrem este postul

Unii adepti ai postului terapeutic recomanda la primul semn al racelii sa refuze complet alimentele pentru o perioada de 2 pana la 4 zile. Puteti bea lichide.

Citeste si articolul :   Principalele proprietati utile ale sparanghelului

Cum functioneaza: se crede ca lipsa hranei activeaza apararea organismului, ii indeamna pe toti sa lupte impotriva bolii. Cu toate acestea, medicina traditionala are o atitudine extrem de negativa fata de aceasta metoda de tratare a infectiilor virale, deoarece in timpul racirii este necesar un aport suplimentar de lichide, vitamine, oligoelemente si substante nutritive. In conditiile deficientei lor, reactia unui organism slabit poate fi imprevizibila.

Atunci cand alegeti un remediu pentru a combate racelile, merita sa ne amintim ca produsele naturale au si contraindicatii. Mierea nu este buna pentru diabetul zaharat. Persoanele cu boli ale tractului gastro-intestinal trebuie sa fie atenti la lamaie si usturoi. Decocturile de zmeura nu sunt potrivite pentru pacientii cu boli de inima si pacientii hipertensivi. Astfel, in caz de boli cronice sau foarte rau, nu va auto-medicati si la primul semn de raceala, consultati medicul.

Publicitate

Autor