Alba Iulia, dupa depasirea ratei de infectare 6: Carantina de noapte incepand de vineri

Alba Iulia intra in carantina de noapte incepand de vineri, dupa ce a depasit rata de infectare 6 la mie. In supermarket, fiecarei persoane trebuie sa ii fie alocate minim 4 metri patrati din suprafata magazinului.

Rata de incidenta cumulata in ultimele 14 zile a cazurilor de imbolnavire cu SARS–COV-2 in Alba Iulia este de peste 6 cazuri la 1.000 de locuitori.

Astfel, autoritatile au adoptat, incepand de vineri, urmatoarele masuri:

In intervalul orar 23.00- 5.00 circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei este permisa numai pentru:

Publicitate

– deplasarea in interes profesional, inclusiv deplasarea intre locuinta/gopsodarie si locul/locurile de desfasurare a activitatii profesionale, atunci cand activitatea profesionala este esentiala si nu poate fi amanata sau desfasurata de la distanta;

– deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acopera necesitatile de baza ale persoanelor si animalelor de companie/domestice, precum si bunuri necesare desfasurarii activitatii profesionale;

– deplasarea pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta;

Citeste si articolul :   Inca patru localitati in carantina. Anuntul oficial

– deplasarea din motive justificate, precum ingrijirea/insotirea copilului, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati, ori deces al unui membru de familie;

– deplasari scurte, in apropierea locuintei/gospodariei, legate de activitatea fizica individuala a oamenilor si nevoile animalelor de companie/domestice;

– deplasarea in scop umanitar sau de voluntariat;

– deplasarea pentru realizarea de activitati agricole;

– deplasarea producatorilor agricoli pentru comercializarea de produse agroalimentare.

Pentru verificarea motivului deplasarii:

– angajatii prezinta legitimatia de serviciu sau adeverinta eliberata de angajator;

– persoanele fizice autorizate, titularii intreprinderilor individuale, membrii intreprinderilor familiale, liber profesionistii si persoanele care practica activitati agricole prezinta o declaratie pe propria raspundere, completata in prealabil;

– pentru verificarea motivului deplasarii in alte situatii decat cele prevazute la lit. a si b, se prezinta o declaratie pe propria raspundere, completata in prealabil.

Declaratia pe propria raspundere trebuie sa cuprinda numele si prenumele, data nasterii, adresa locuintei, motivul si locul deplasarii, data si semnatura. Adeverinta eliberata de angajator sau declaratia pe propria raspundere pot fi prezentate personalului autoritatilor abilitate si prin intermediul telefonului, tabletei sau unui dispozitiv electronic similar.

Citeste si articolul :   Alti romani intra in carantina. Ordinul a fost dat.

Se permite tranzitarea Alba Iulia in intervalul orar 23.00 – 5.00 de catre persoanele care nu au domiciliul/resedinta in aceste localitati, fiind interzisa stationarea acestora.

Se restrictioneaza accesul persoanelor in interiorul centrelor comerciale de tip supermarket, hypermarket, mall-uri etc, amplasate in Alba Iulia, astfel incat fiecarei persoane sa ii fie alocata o suprafata de minim 4 mp din suprafata utila a spatiului comercial. Operatorii economici sunt obligati sa calculeze si sa afiseze la loc vizibil, la intrarea in spatiul comercial numarul maxim de persoane care este permis in acelasi timp in interiorul unitatii si sa organizeze cu personal propriu limitarea accesului.

Magazinele au obligativitatea de a dezinfecta cosurilor de cumparaturi, pardoselile si suprafetele comune, pentru prevenirea si raspandirea virusului SARS-COV-2 in spatiile comerciale.

Se limiteaza numarul de calatori din mijloacele de transport in comun, la maxim 50% din capacitatea autorizata de transport, cu respectarea regulilor de distantare sociala. Responsabilitatea accesului in limita a 50% din capacitatea autorizata revine operatorului de transport public, cat si dezinfectarea mijloacelor de transport in comun, dupa fiecare cursa efectuata.

Citeste si articolul :   Scandal mare intr-o localitate unde incidenta e de 7,4 la mia de locuitori. Oamenii nu mai vor sa stea in carantina: "Nu mai are lumea cu ce trai”

Organizarea activitatii in unitatile de productie, in asa mod incat sa fie respectata o distantare fizica si orara la intrarea si iesirea din tura, astfel sa se evite aglomerarile la intrarea si iesirea de pe platformele industriale.

Se supenda activitatea „Pietei Volante” din cartierul Cetate , pana la iesirea municipiului din scenariu rosu.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.