Macron vrea sa intareasca controalele la frontiera franco-spaniola, in lupta impotriva terorismului

Emmanuel Macron merge joi la pranz la frontiera franco-spaniola pentru o vizita dedicata „consolidarii controalelor la frontiera. Spania este una dintre principalele porti pentru imigrantii ilegali catre Franta, care sosesc pe coasta din nordul Africii.

Emmanuel Macron merge joi la pranz la frontiera franco-spaniola la pasul Perthus, in Pirineii Orientali, pentru o vizita dedicata „consolidarii controalelor la frontiera”, ca parte a luptei impotriva imigratiei ilegale si impotriva terorismului, a anuntat Palatul Elysée.

Insotit de ministrul de interne Gérald Darmanin si de secretarul de stat pentru afaceri europene Clément Beaune, el va vizita un punct de control la frontiera pentru vehiculele care intra pe teritoriul francez si va vizita Centrul pentru cooperare politieneasca si vamala (CCPD) din Perthus.

Spania este una dintre principalele porti pentru imigrantii ilegali catre Franta, care sosesc pe coasta din nordul Africii.

Publicitate

Seful statului francez a solicitat marti un raspuns european comun impotriva terorismului, a doua zi dupa atacul islamist de la Viena care a lasat in urma patru morti si dupa trei atacuri recente in Franta, inclusiv asasinarea profesorului Samuel Paty pentru afisarea caricaturilor cu Profetul Mohamed. Mai multe dintre atacurile recente din Europa evidentiaza deficientele cooperarii europene, in special in domeniul serviciilor de informatii.

Citeste si articolul :   Macron cere vigilenta sporita din cauza mutatiei virusului,vaccinarea incepe dupa Craciun

Pentru Paris, toate tarile europene sunt acum potentiale tinte ale atacurilor teroriste.

„Amenintarea terorista este puternica (…) si afecteaza toata Europa de Vest”, avertizeaza ministrul francez de interne, Gerald Darmanin.

Cele 27 de state se straduiesc sa isi consolideze cooperarea in acest domeniu, fie in ceea ce priveste „detinerea de arme, finantarea terorismului, eliminarea continutului terorist de pe internet, informatii despre pasagerii zborului, fisiere Schengen sau chiar schimburi de informatii judiciare cu Europol”, a declarat pentru AFP Laurent Nunez, coordonatorul national de informatii si lupta impotriva terorismului.

Emmanuel Macron si cancelarul austriac Sebastian Kurz au planificat, de la inceputul saptamanii o videoconferinta dedicata luptei europene comune impotriva terorismului.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.