Pandemia a adus si parintii si chiar bunicii in online. Vanzari record asteptate de Black Friday

Pentru un numar mare de consumatori acesta va fi primul lor Black Friday online, in conditiile in care pandemia i-a dus pe parinti si chiar pe bunici in online. Black Friday aduce consumatori cu nevoi noi, generate de munca de acasa si scoala online.

Primul Black Friday care are loc in pandemie va veni cu noutati atat pentru retaileri, cat si pentru consumatori.

Compania de tehnologie 2Performant preconizeaza ca Black Friday 2020 va insemna in primul rand un numar semnificativ mai mare de cumparatori online, pe fondul scaderii vizitelor in magazinele offline, dar si categorii noi de produse care vor inregistra vanzari in crestere.

Dupa o crestere absolut spectaculoasa inregistrata de comertul online in perioada starii de urgenta, comparabila cu un salt in viitor, Black Friday, care reprezinta in mod uzual un varf al vanzarilor anuale pentru retaileri, este asteptat sa aduca in noiembrie 2020 cresteri importante, dar diferite.

Publicitate

„Pandemia ne-a adus si parintii si chiar bunicii in online, astfel ca pentru un numar semnificativ de consumatori acesta va fi primul lor Black Friday online. Este o mare oportunitate pentru branduri sa-i atraga in magazinele lor si o provocare sa-i educe si sa-i loializeze pentru viitor. In al doilea rand, Black Friday 2020 aduce consumatori cu nevoi noi, generate de modul de viata actual marcat de lucrul de acasa, scoala online si, in general, cresterea semnificativa a timpului petrecut in interiorul propriei case. Ca urmare, ne asteptam ca luna noiembrie, care istoric s-a dovedit a fi cea mai buna pentru comertul electronic, sa duca la conversii in crestere”, spune Dorin Boerescu, CEO 2Performant.

Citeste si articolul :   A aparut un nou tip de escrocherie in Romania. Atentie cui aratati declaratiile pe proprie raspundere

Marii retaileri au inceput deja pregatirile pentru Black Friday 2020, iar acestea includ si campaniile de promovare online menite sa atraga cat mai multi cumparatori, mai ales ca pe fondul accelerarii digitalizarii clientii sunt mult mai deschisi, iar oportunitatile pentru magazine de a-i atrage sunt mult mai mari.

Retailerii se asteapta ca Black Friday 2020 sa aduca cresteri in sectoarele unde au existat deja cresteri in pandemie, in ultimele opt luni romanii fiind interesati sa cumpere in special produse pentru casa, ingrijire personala, sport sau alimente, in conditiile in care stilul de viata s-a schimbat.

Astfel, conform datelor din platforma citata, produsele din aceste segmente au inregistrat cresteri spectaculoase in intervalul 11 martie – 31 octombrie:

Publicitate

alimente si hypermarket (657%)
sport (402% crestere)
beauty (171%)
ingrijire personala si sanatate (155%)
jucarii si articole pentru copii (153%)
flori si cadouri (83%).

De exemplu, Vivre estimeaza ca anul acesta Black Friday va aduce un record in ceea ce priveste vanzarile. „Clientii nostri au achizitionat preponderent in ultimele sase luni articole de mobilier, covoare, produse pentru bucatarie si baie, corpuri de iluminat, precum si articole de decor si lifestyle. Ne asteptam sa vedem aceeasi distributie de interese si in cadrul acestei editii de Black Friday, cu mentiunea ca va interveni, cu siguranta, si factorul de sezonalitate, care se refera la articole tematice de Craciun. Avand in vedere cresterea exponentiala a intregii industrii de e-commerce din acest an, estimam ca vom livra un Black Friday record in ceea ce priveste volumul de vanzari”, spun reprezentantii companiei.

Citeste si articolul :   Clotilde Armand, un nou scandal: ”Exista o mare provocare"

Titluri variate, numai bune de citit in zilele reci de iarna, preturi atragatoare, jucarii educative sau cadouri pentru orice membru al familiei si prieteni, toate acestea se regasesc in ofertele de Black Friday cu care retailerii spera sa-i convinga pe clientii. Marii jucatori de pe piata de carte sunt deja pregatiti sa pluseze in online si mizeaza pe evadarea cititorilor intr-o oaza de liniste cu ajutorul cartilor la promotie.

„Ne asteptam la o crestere mare, cel putin proportionala cu numarul de useri noi pe care i-am castigat in acest an. Va fi un segment nou de oameni care cumparau mult din offline, dar care vor decide pentru moment ca e mai in siguranta sa faca online cumparaturi, ba chiar si cadouri de Craciun”, a declarat Ioana Oncioiu, online marketing coordinator Carturesti.

Libris.ro mizeaza si el pe titluri variate si preturi atragatoare si estimeaza ca anul acesta campania Black Friday sa aduca o crestere de 30% fata de anul trecut: „Black Friday este despre reduceri si asta pregatim, titluri foarte bune, foarte multe, din toate domeniile de interes, la preturile cele mai bune din ultima perioada. Suntem deja cu listele pregatite, iar daca wishlist-ul nostru personal este deja incarcat, inseamna ca si publicul va gasi oferte greu de refuzat. Avantajul nostru este ca in vremurile tulburi oamenii se apropie mai mult de lectura, ca de un spatiu care aduce liniste, speranta, raspunsuri”.

Citeste si articolul :   Doliu in PSD. Partidul a pierdut o adevarata legenda

Si pentru Bestkids.ro asteptarile legate de acest Black Friday sunt de vanzari mai mari cu pana la 10 ori fata de o zi obisnuita.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.