7 motive pentru a avea intotdeauna bicarbonat de sodiu in casa

Bicarbonatul de sodiu nu este doar pentru coacere. Are aplicatii in toate domeniile vietii.

Poate ajuta la indepartarea petelor si curatarea suprafetelor bucatariei. Dar bicarbonatul de sodiu are beneficii si pentru sanatate.

Presara bicarbonat de sodiu peste carnea tare, inainte de a o gati

Daca vrei sa gatesti o carne atoasa, tare, incearca sa folosesti bicarbonat de sodiu. Pune praful intr-un bol si trece carnea pe toate partile prin el, apoi las-o la frigider pentru 2-3 ore. Rezultatul te va surprinde! Carnea se va deveni moale. Nu uita sa o speli bine de bicarbonat inainte de a o gati.

Iata 7 moduri in care bicarbonatul de sodiu te poate ajuta sa devii mai frumos si mai sanatos.

1. Trateaza arsurile la stomac.

Bicarbonatul de sodiu poate neutraliza acidul din stomac si poate oferi o usurare rapida de refluxul acid. Se dizolva doar o lingurita de bicarbonat de sodiu in apa rece

Publicitate

si se bea amestecul incet.

Citeste si articolul :   La ce temperatura ar trebui sa spalati adidasii fara a-i deteriora? Uriasa greseala pe care o fac multi oameni

2. Improspateaza respiratia urata si albeste dintii.

Pasta de dinti care contine bicarbonat de sodiu descompune placa si albeste dintii. Puteti amesteca pur si simplu o cantitate mica de bicarbonat de sodiu in pasta de dinti.

3. Vindeca ulcerele.

Faceti o solutie usoara de bicarbonat de sodiu – 0,5 lingurita in jumatate de pahar de apa si clatiti ranile de doua ori pe zi.

4. Poate fi folosit ca si deodorant.

Incearca sa aplici niste bicarbonat de sodiu pe axila ta. Acest lucru va ajuta la evitarea mirosurilor neplacute, deoarece bicarbonatul de sodiu previne formarea unui mediu acid.

5. Consolideaza  antrenamentele.

Studiul a constatat ca persoanele care au consumat bicarbonat de sodiu inainte de antrenament au exercitat cu 4,5 minute mai mult decat cei care nu au facut-o.

6. Calmeaza mancarimea pielii si arsurile solare.

Adaugati 1-2 linguri de bicarbonat de sodiu intr-o baie calda (nu fierbinte) si stati in ea timp de 30 de minute.

Citeste si articolul :   Turnati o jumatate de cana de sare in canalul de scurgere: lucrul inteligent pe care il face toata lumea

7. Inmoaie calusurile

Calusurile reprezinta ingrosari ale pielii care se formeaza atunci cand pielea incearca sa se protejeze de presiune si frecare. In cele mai multe cazuri apar pe maini, picioare si degete.

Faceti o baie cu bicarbonat de sodiu. Acest lucru va ajuta la calmarea calusurilor si a zonelor aspre ale pielii.

Publicitate

Publicitate

Autor