In ce compartiment al frigiderului trebuie depozitata carnea?

Pentru a pastra corect carnea la frigider, iata unde ar trebui sa o puneti:

Pentru a asigura buna functionare a frigiderului, este intotdeauna important sa respectati cateva reguli de utilizare: setati temperatura corecta a frigiderului in functie de temperatura ambientala de afara, evitati aglomeratia cu produse si efectuati curatenie constanta si periodica. De asemenea, este esential sa depozitati corect alimentele in compartimentele potrivite, deoarece, dupa cum stiti, partile interioare nu vor avea niciodata aceeasi temperatura.

Apropo de asta, unde iti tii carnea? Multi oameni tind sa faca aceeasi greseala: depozitarea carnii in orice loc din frigider. Cu toate acestea, acest obicei  poate fi periculos pentru sanatatea ta. Plasarea carnii intr-un compartiment nepotrivit ar putea duce la putrezirea acesteia foarte repede. Dar atunci care ar fi cel mai bun loc pentru a-l pastra? Retineti ca partea cea mai de jos a frigiderului, cea imediat deasupra sertarelor pentru fructe si legume, la o temperatura de aproximativ 2°C. Este asadar zona ideala pentru a va depozita  carnea pentru a-si pastra prospetimea si proprietatile.

O alta greseala comuna: nerespectarea instructiunilor de etichetare si, mai ales, neverificarea datei de expirare a carnii.

Publicitate

Un sfat: dupa ce ati gatit o felie de friptura si daca nu aveti de gand sa o mancati imediat, raciti-o cat mai curand la temperatura camerei, apoi puneti-o la frigider sau congelator intr-un recipient etans . Desigur, pastrati carnea gatita departe de carnea cruda. Se poate pastra cateva zile la -18°C.

Nu depozitati bucati mari de carne la frigider

Celalalt aspect de luat in calcul este cantitatea de carne de pastrat: evitati depozitarea bucatilor mari in frigider, deoarece exista riscul de deteriorare mult mai rapid.

In general, fripturile pot rezista intre trei si cinci zile la frigider si intre sase si 12 luni la congelator.

Pentru a pastra mai bine carnea, preferati hartia de parafina in locul cutiilor de plastic.

Publicitate

Autor