8 alimente si bauturi care accelereaza imbatranirea pielii

Cu totii cheltuim mult timp si bani pe pielea noastra, sperand sa gasim combinatia magica de produse anti-imbatranire, dar majoritatea oamenilor nu isi dau seama ca ceea ce mancam este la fel de important, daca nu chiar mai mult.

Anumite produse populare pot accelera procesul de imbatranire prin promovarea ridurilor si a pielii lasate. Iata 8 dintre ele:

1. Zahar.

Printre numeroasele sale alte efecte negative, zaharul se agata de proteinele din corpul dumneavoastra si literalmente lucreaza impreuna pentru a crea ceea ce se numeste produse avansate de glicatie (AGE). Aceste substante nocive pot accelera dezvoltarea bolilor degenerative si pot creste rata de imbatranire a corpului. Evitati toate bauturile cu zahar, chiar daca pe sticla scrie Lite. Bea apa minerala fara zahar sau ceai verde.

2. Alcool.

Alcoolul este un alt factor important in imbatranire. Multe bauturi alcoolice sunt de fapt deserturi, deci contin foarte mult zahar. Cel mai bine este sa beti vin uscat.

Daca ati baut, preveniti deshidratarea cu apa purificata, ceaiuri verzi si ceaiuri din plante si bauturi bogate in probiotice, cum ar fi kombucha.

3. Uleiuri rafinate.

O alta cheie pentru mentinerea sanatatii pielii este evitarea uleiurilor si grasimilor procesate, rafinate – cum ar fi porumbul, soia, sofranul, uleiul de rapita si alimentele prajite .Trebuie sa consumati grasimi antiinflamatoare sanatoase precum pestele, nucile, semintele, avocado si maslinele.

4. Cofeina.

Cofeina devine o problema atunci cand o folosesti ca o ameliorare de stres si pentru a te mentine treaz. Cafeaua ridica nivelurile de cortizol, un hormon al stresului, deci consumul excesiv de cafea este nesanatos.

5. Fast-food

Consumul de grasimi trans in exces face pielea dura si inflexibila. Grasimile trans pot infunda si intari arterele si vasele de sange mai mici, facand pielea sa para imbatranita.

6. Sare.

Unde intra sarea, apa dispare si, daca mananci alimente bogate in sare, poate scoate apa din celulele tale si iti poate deshidrata corpul. Cand sunteti deshidratat, va simtiti obosit.

Citeste si articolul :   Care sunt simptomele care arata ca ficatul tau este plin de toxine

7. Bauturi energizante.

Bauturile energizante va pot afecta cu adevarat zambetul. Aceste bauturi pot deteriora smaltul dintilor de opt ori mai mult decat sifonul obisnuit. Aceasta eroziune va face dintii galbeni, nesanatosi si batrani.

8. Grasime saturata.

Nu este o noutate  ca o dieta bogata in grasimi saturate este daunatoare inimii, dar grasimile saturate pot fi, de asemenea, un factor important in imbatranirea pielii.

Studiile au aratat ca femeile in varsta care au avut o dieta bogata in grasimi, in special grasimi saturate, au avut mai multe riduri decat cele care au consumat o dieta saraca in grasimi.

Ca regula generala, consumul a doar 30% din calorii din grasimi este considerat o dieta cu continut scazut de grasimi. Evitati sursele saturate, cum ar fi untul, carnea grasa, produsele lactate grase si carnea procesata.

Publicitate

Publicitate

Autor