Iata 7 lucruri care se intampla cu corpul tau atunci cand incepi sa consumi varza

Aceasta nu este deloc magie. Aceasta leguma este buna pentru creier si practic pentru orice alt organ din corp. Consumul regulat va va consolida sanatatea si va promova vindecarea de boli.

Varza (varza de Bruxelles, varza de Savoia si altele) contine multi nutrienti de care are nevoie corpul tau: vitaminele C, E si K; sulf, beta-caroten, potasiu, magneziu si calciu.

Varza contine mai multa vitamina C decat portocala. Aceasta vitamina solubila in apa nu este depozitata in corpul dumneavoastra si trebuie alimentata in mod regulat pentru a mentine echilibrul.

Vitamina C este un antioxidant eficient, care este esential pentru tratarea si combaterea bolilor. Actionand asupra sistemului imunitar si nervos, vitamina C din varza poate reduce dezvoltarea bolilor degenerative, cum ar fi Alzheimer si cancer.

Publicitate

1. Varza combate inflamatiile.

Una dintre componentele varzei este glutamina, cel mai abundent aminoacid care se acumuleaza in muschi si plamani. Glutamina este antiinflamatoare. Consumul de alimente bogate in glutamina poate reduce efectele alergiilor, durerilor articulare, durerilor musculare, febrei si afectiunilor pielii.

Citeste si articolul :   Ai auzit de uleiul de onagrul? Are efecte deosebite asupra organismului si nu numai

2. Reduce tensiunea arteriala.

Potasiul din varza mentine vasele de sange deschise , mentinand in acelasi timp niveluri sanatoase ale tensiunii arteriale.Reduce tensiunea arteriala.

3. Ajuta la  sanatatea oaselor

Mineralele din varza sunt esentiale pentru rezistenta osoasa si prevenirea osteoporozei si a unor afectiuni degenerative osoase similare.

4. Pastreaza functia creierului activa

Vitamina K protejeaza impotriva deteriorarii nervilor si promoveaza sanatatea creierului. Este necesar pentru coagularea sangelui si crearea anumitor proteine in organism. Prin protejarea nervilor, vitamina K previne efectele degenerarii, cum ar fi dementa.

Antocianinele sunt ceea ce face ca varza rosie sa fie rosie (iar strugurii rosii, care sunt folositi pentru a face vinul rosu, sunt o alta sursa de antociani). Este un antioxidant bogat care reduce riscul de cancer si sustine creierul si intregul sistem nervos.

5. Ajuta in prevenirea cancerului.

Datorita prezentei diferitilor antioxidanti, varza si alti membri ai familiei de legume Brassica scapa de radicalii liberi care pot provoca leziuni interne daca sunt lasate necontrolate. Compusi chimici naturali suplimentari gasiti in varza s-au dovedit a avea agenti anti-cancer precum lupeolul, sinigrina si sutorafanul.

Citeste si articolul :   Un medic roman a dezvaluit remediul la indemana tuturor pentru a „steriliza” caile respiratorii

6. Mentine sanatatea ochilor.

Varza este bogata in beta-caroten, despre care se stie ca ajuta la sanatatea ochilor si previne cataracta oculara.

7. Pierderea in greutate, detoxifiere, digestie si controlul infectiilor.

Datorita continutului ridicat de fibre, varza va furnizeaza vitamine si minerale esentiale. Datorita acestuia, toxinele din sange si organe sunt colectate si eliminate, in special cele care contribuie la reumatism, artrita si afectiuni ale pielii.

Fibrele reduc, de asemenea, incidenta constipatiei, care poate duce la probleme de sanatate gastrointestinale si acumularea de toxine care contribuie la imbatranirea prematura, afectiunile pielii, ulcerele si durerile de cap.

Varza murata (varza acra) elibereaza acid lactic, care actioneaza ca un probiotic in sistemul digestiv; are si proprietati antibiotice. Sulful din varza combate infectiile si accelereaza vindecarea ranilor.

Publicitate

Autor