O noua restrictie in Romania? Ludovic Orban, anunt de ultim moment

Ludovic Orban, premierul Romaniei, a declarat, sambata, ca este in evaluare o alta decizie privind restrictionarea circulatiei pe timp de noapte, din cauza pandemiei de coronavirus.

Seful Executivului a fost intrebat daca ia in considerare o astfel de masura in conditiile in care tot mai multe localitati au trecut de pragul de trei cazuri COVID-19 la 1000 de locuitori.

“Avem in evaluare o astfel de decizie, vrem sa vedem in schimb efectul masurilor pe care le-am stabilit prin lege si prin Hotararea de Guvern de prelungire a starii de alerta in cazul depasirii indicelui de 3 la 1000. Se face evaluare pentru ca deja sunt localitati importante, printre care si Bucuresti, unde urmarim rezultatele aplicarii masurilor in vigoare”, a declarat Orban, potrivit Agerpres.

Intrebat daca in campania pentru alegerile parlamentare vor fi impuse masuri suplimentare in contextul cresterii accentuate a numarului de infectari, el a spus ca vor fi “aceleasi masuri ca in campania pentru locale”.

„Apelul meu este in continuare acelasi – nu ignorati pericolul, cu cat numarul celor care nu respecta regulile este mai mare, cu atat riscul de transmitere a virusului este mai mare, cu cat creste numarul de persoane infectate zilnic, cu atat riscul de aparitie a unor noi restrictii creste. Noi nu ne dorim sa impunem noi restrictii, obiectivul nostru a fost acela de a asigura functionarea in conditii cat mai aproape de conditiile normale in special activitatile economice, iar acest lucru se vede in modul in care evolueaza economia.

Citeste si articolul :   ULTIMA ORA: Avertismentul specialistilor din China: Europa face aceeasi greseala fatala pe care am facut-o si noi

Pe de alta parte, mentinerea acestei normalitati depinde in cel mai inalt grad de masura in care oamenii se conformeaza masurilor de protectie sanitara”, declara Ludovic Orban .