O noua restrictie in Romania? Ludovic Orban, anunt de ultim moment

Ludovic Orban, premierul Romaniei, a declarat, sambata, ca este in evaluare o alta decizie privind restrictionarea circulatiei pe timp de noapte, din cauza pandemiei de coronavirus.

Seful Executivului a fost intrebat daca ia in considerare o astfel de masura in conditiile in care tot mai multe localitati au trecut de pragul de trei cazuri COVID-19 la 1000 de locuitori.

“Avem in evaluare o astfel de decizie, vrem sa vedem in schimb efectul masurilor pe care le-am stabilit prin lege si prin Hotararea de Guvern de prelungire a starii de alerta in cazul depasirii indicelui de 3 la 1000. Se face evaluare pentru ca deja sunt localitati importante, printre care si Bucuresti, unde urmarim rezultatele aplicarii masurilor in vigoare”, a declarat Orban, potrivit Agerpres.

Publicitate

Intrebat daca in campania pentru alegerile parlamentare vor fi impuse masuri suplimentare in contextul cresterii accentuate a numarului de infectari, el a spus ca vor fi “aceleasi masuri ca in campania pentru locale”.

„Apelul meu este in continuare acelasi – nu ignorati pericolul, cu cat numarul celor care nu respecta regulile este mai mare, cu atat riscul de transmitere a virusului este mai mare, cu cat creste numarul de persoane infectate zilnic, cu atat riscul de aparitie a unor noi restrictii creste. Noi nu ne dorim sa impunem noi restrictii, obiectivul nostru a fost acela de a asigura functionarea in conditii cat mai aproape de conditiile normale in special activitatile economice, iar acest lucru se vede in modul in care evolueaza economia.

Pe de alta parte, mentinerea acestei normalitati depinde in cel mai inalt grad de masura in care oamenii se conformeaza masurilor de protectie sanitara”, declara Ludovic Orban .

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.