Mananca aceste 7 alimente, iar rinichii, ficatul si pancreasul tau iti vor multumi

Combinatia gresita de alimente le transforma in organism in substante periculoase cu care ficatul, rinichii si pancreasul trebuie sa faca fata.

Expertii au intocmit o lista de alimente sanatoase care curata nu numai ficatul, ci si alte organe vitale de toxine.

1. Merele.

Din acestea, organismul primeste o cantitate mare de fibre dietetice, vitamine (cele mai multe in coaja), minerale (calciu, magneziu, fosfor, potasiu) fitochimice, cum ar fi D-glucarat de calciu, flavonoide si terpenoide.

Unul dintre acesti flavonoizi, asa-numita florizina, actioneaza ca un stimulent pentru productia de bila, care ajuta si la eliminarea anumitor tipuri de toxine.

Publicitate

Merele sunt, de asemenea, o sursa buna de pectina si fibre solubile si ajuta la eliminarea metalelor si a aditivilor alimentari nocivi din organism.

2. Sfecla.

O portie de sfecla poate oferi mai multe beneficii pentru sanatate decat majoritatea celorlalte alimente.

Sfecla contine un amestec unic de fitochimicale si minerale care le fac un excelent luptator impotriva infectiilor, purificator de sange si detoxifica ficatul.

Citeste si articolul :   Pentru ce are nevoie organismul de calciu?

3. Usturoi.

Multe diete de detoxifiere listeaza usturoiul ca ingredient esential. Motivul este ca usturoiul intareste in mod eficient sistemul imunitar si, de asemenea, ajuta la functionarea ficatului.

Usturoiul contine cantitati mari de sulf, ceea ce il face un aliment bun pentru detoxifiere, iar proprietatile sale antibiotice vindeca organismul. Usturoiul s-a dovedit a fi de 100 de ori mai eficient decat antibioticele in ceea ce priveste durata, potrivit studiilor.

4. Ghimbir.

Impreuna cu turmericul, ghimbirul este unul dintre cele mai puternice condimente de combatere a bolilor din lume. Ghimbirul imbunatateste metabolismul, curata corpul de toxine si ajuta ficatul sa functioneze mai bine.

In plus, are unele proprietati astringente. Unele diete de detoxifiere necesita radacina de ghimbir de mestecat.

Va fi util ca parte a unei diete de detoxifiere, in special pentru cei care sufera de obezitate hepatica cauzata de prea mult alcool sau de alimente si bauturi nesanatoase.

5. Capsicum (ardei iute)

Capsicumul este interesant in primul rand in continutul de capsaicina – o substanta care ii da condiment. Pentru ea, planta este apreciata de bucatari, medici si cosmetologi.

Citeste si articolul :   Cea mai puternica rugaciune in noaptea de Sfantul Andrei

O serie de experimente ale oamenilor de stiinta au dovedit ca ardeiul iute poate fi utilizat pentru a imbunatati sanatatea ficatului.

In plus, oamenii de stiinta au descoperit ca ardeiul iute poate fi consumat in fiecare zi. In acest caz, ficatul primeste o protectie fiabila impotriva formarii tesutului cicatricial si a dezvoltarii unui fenomen atat de neplacut precum fibroza.

6. Pepene.

Spre deosebire de alte fructe de padure si fructe, sucul de pepene verde nu contine practic saruri si acizi naturali, dar contine alcalii, iar acest lucru il face util pentru sistemul urinar.

De asemenea, datorita intensitatii spalarii rinichilor si a tractului urinar, nisipul si pietrele mici sunt indepartate din corp. Medicii recomanda pepenele verde pentru persoanele predispuse la pietre la rinichi si ficat, guta si anemie.

Pentru a ajuta ficatul sa elimine mai repede toxinele, pepenele nu trebuie neglijat. In caz de intoxicatie alimentara acuta, dupa administrarea de antibiotice sau anestezie prelungita, trebuie sa mananci mult pepene verde, astfel incat medicamentele sa paraseasca corpul mai repede.

Citeste si articolul :   Acestea sunt cele 4 beneficii majore ale cepei pentru sanatatea ta

7. Patrunjel.

Frunzele de patrunjel verde nu arata doar frumos pe o farfurie. Acestea contin cantitati mari de beta-caroten, precum si vitaminele K, A si C.

Deoarece patrunjelul este un diuretic, previne formarea pietrelor la rinichi si vezica, protejeaza o persoana de infectii si curata vezica si ureterele, fortandu-i sa produca si sa treaca mai multe lichide.

De asemenea, frunzele de patrunjel amelioreaza crampele in timpul menstruatiei. Flavonoidele din patrunjel (in special luteolina) actioneaza ca antioxidanti si ajuta la prevenirea lipsei de oxigen din cauza deteriorarii celulare.

Publicitate

Autor