O sa extindem platile pentru parintii copiilor de la scolile din scenariul 2 si 3

Guvernul dezbate in sedinta de joi o ordonanta care prevede extinderea platilor pentru parinti si in cazul scolilor incluse in scenariile 2 si 3. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat ca pana acum platile erau facute punctual, pe baza avizelor epidemiologice eliberate de DSP.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a spus ca actul normativ este gata si ca este supus aprobarii in sedinta de Givern de joi.

„Suntem gata, eram gata de acum o saptamana, dar in procedura de avizare am parcurs toate etapele corespunzatoare, inclusiv Consiliul Economic si Social si Consiliul Legislativ. Subiectul suscita intr-adevar un larg interes, in perioada ultimelor zile, noi afandu-ne in circuitul de avizare, au mai venit o serie de comentarii si completari. Actul normativ este gata si il vom supune aprobarii dumneavoastra”, a spus Violeta Alexandru.

Ministrul a precizat ca si in acest moment institutia face plati catre parinti.

„Vreau sa subliniez pentru cei care in spatiul public au precizat ca nu avem cadrul legal pentru plata parintilor, ca Ministerul Muncii efectueaza in acest moment plati pentru toate situatiile in care, in baza avizului epidemiologic eliberat de DSP, o unitate scolara in integralitate sau o clasa se afla in situatia de a gestiona un focar Covid, avem in plata, avem in gestionare aceasta situatie. Noi practic extindem sfera de aplicabilitate a ordonantei 147/2020, ca urmare a ordinului comun al ministrului Educatiei si al ministrului Sanatatii, acest ordin prevazand cele trei scenarii despre care s-a discutat in spatiul public. Ca urmare a ordinului aparut ulterior ordonantei, venim sa completam ordonanta pentru a avea cadrul legal in vederea acoperirii situatiilor parintilor copiilor care invata in scenariul doi si trei. Noi am gestionat in toata aceasta perioada toate situatiile punctuale aparute. Ca urmare a ordinului celor doi ministri intelegem sa completam cadrul legal”, a mai spus Violeta Alexandru.

Autor