Testul Covid devine obligatoriu si pentru cei care merg in Egipt

Turistii care merg in Egipt trebuie sa prezinte la frontiera, din 15 august, un test Covid negativ, facut cu cel mult 72 de ore anterior calatoriei. Masura nu se aplica celor care sosesc cu avioane directe pe aeroporturile din Sharm El Sheikh, Taba, Hurghada, Marsa Alam si Marsa Matrouh.

Ministerul Afacerilor Externe precizeaza ca autoritatile egiptene au anuntat noile masuri privind conditiile de intrare pe teritoriul Republicii Arabe Egipt, masuri care vor intra in vigoare la data de 15 august 2020.

Astfel, conform informatiilor comunicate public de catre autoritatile egiptene, cetatenii straini care se deplaseaza in Republica Araba Egipt, inclusiv cetatenii romani, trebuie sa prezinte la punctele de trecere a frontierei, in mod obligatoriu, un test molecular negativ (tip PCR) pentru infectia cu SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore anterior efectuarii calatoriei.

Articolul continuă după reclame

Masura nu se aplica persoanelor care sosesc prin intermediul curselor aeriene directe pe aeroporturile din Sharm El Sheikh, Taba, Hurghada, Marsa Alam si Marsa Matrouh.

Totodata, potrivit noilor masuri, persoanele care doresc sa efectueze deplasari in/din Guvernoratul Sinaiul de Sud din/catre alte localitati aflate in Republica Araba Egipt trebuie sa prezinte, in mod obligatoriu, un test molecular negativ (tip PCR) pentru infectia cu SARS-CoV-2, in conditiile mentionate anterior.Ministerul Afacerilor Externe reaminteste ca cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numarul de telefon al Ambasadei Romaniei la Cairo: 002027359546, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center, in regim de permanenta. De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu un caracter de urgenta, au la dispozitie telefonul de urgenta al misiunii diplomatice: 002027359546.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.