Conditiile in care bucurestenii pot participa la pelerinajul de Sf. Dimitrie cel Nou

Patriarhia Romana a anuntat, joi, care sunt conditiile in care bucurestenii pot participa la pelerinajul de Sfantul Cuvios Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucurestilor, care va avea loc in perioada 25-27 octombrie. Credinciosii stau pe un singur randu, catre racla, la distanta de 1,5 metri.

Sarbatoarea Sfantului Cuvios Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucurestilor, se va oficia in perioada 25-27 octombrie, dar in conditii extrem de stricte, cauzate de pandemia Covid-19 din Romania.

Astfel, participarea la pelerinaj se va desfasura anul acesta in conditii de maxima precautie, ordine si protectie, sub semnul respectarii riguroase a normelor igienico-sanitare, impuse de starea de alerta speciala in care se afla acum municipiul Bucuresti.

„Credinciosii din municipiul Bucuresti care vor dori sa se inchine in zilele respective la Sfintele Moaste, o vor putea face in urmatoarele conditii: accesul la racla se va face pe un singur rand de persoane care vor astepta una in spatele celeilalte, pastrand distanta de 1,5 m intre ele; pe trotuarul cu un culoar unic de acces vor fi trasate marcaje de stationare pentru facilitarea pastrarii acestei distante; pe marginea traseului unic de acces vor fi amplasate anunturi cu privire la pastrarea distantei si respectarea normelor igienico-sanitare”, anunta Patriarhia Romana.

Publicitate

De asemenea, se va crea un flux unic de circulatie a credinciosilor, cu intrare de la baza Dealului Patriarhiei si cu iesire separata, pe strada Patriarhiei spre strada 11 iunie.

Voluntarii prezenti, care vor purta permanent masti de protectie si manusi, vor oferi credinciosilor materiale de dezinfectare si igiena.

In contextul pandemiei, Patriarhia anunta ca se va renunta la procesiunea „Calea Sfintilor” la care participau foarte multi preoti si credinciosi mireni. De asemenea se va reduce numarul de clerici slujitori si cantareti bisericesti la toate slujbele sarbatorii si se va reduce perioada de expunere a sfintelor moaste spre inchinare la doar 3 zile (25-27 octombrie). Protejarea raclelor cu moastele Sfintilor se va face cu un material care va permite o permanenta igienizare.

Pentru asigurarea respectarii normelor sanitare cu privire la distantarea fizica de 1,5 metri, la sfintele slujbe oficiate in perioada 25-27 octombrie 2020 la Altarul de vara de pe Colina Bucuriei vor putea participa maximum 200 de persoane.

Citeste si articolul :   Situatia epidemica se amelioreaza in Franta,dar urmeaza o criza economica brutala

Reintroducerea Sfintelor Moaste in Catedrala Patriarhala se va face la sfarsitul zilei de 27 octombrie 2020 dupa inchinarea ultimului credincios.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.