O companie spaniola vrea sa faca turism in spatiu cu balonul

O companie din Spania anunta ca se pregateste sa organizeze calatorii in spatiu cu balonul. Turistii vor plati mai putin decat in cazul unui voiaj cu racheta si, pe timpul calatoriei, vor sta intr-o capsula agatata de un balon cu heliu. Primele calatorii cu turisti ar trebui sa aiba loc in 2023.

Balonul cu heliu concureaza serios rachetele lui Elon Musk sau Jeff Bezos, in lupta pentru turismul spatial. O companie spaniola, specializata in turism de experiente, vrea sa popularizeze calatoriile spatiale la un pret mult mai competitiv. EOS-X Space promite ca din 2023 ii va duce pe oameni in spatiu cu balonul, iar primele teste cu oameni la bordul capsulei se vor face anul viitor.

Fondatorul companiei, Kemel Kharbachi, spune ca ideea i-a venit dupa isprava de acum 8 ani a lui Felix Baumgarten, care a urcat pana la 39 de mii de metri cu o capsula agatata de un balon cu heliu. Experienta oferita de EOS-X Space va dura citeva ore, timp in care turistii vor admira, din capsula presurizata, curbura Pamantului si intunericul spatiului cosmic. Serviciile vor include chiar si accesul la internet, iar experienta este gandita sa surprinda si momente neasteptate cum ar fi o cerere in casatorie, in afara Pamantului.

Citeste si articolul :   Dan Mazilu: "Nu veniti in Grecia, folositi banii pentru sprijinirea turismului romanesc, adica a gusatilor care din profitul unei singure veri ar vrea sa-si cumpere bemveu..."

„Ni s-a parut interesant atunci ca o persoana poate fi ridicata pana la stratosfera intr-o capsula presurizata, ridicata de un balon cu heliu si pana la o altitudine de 39 km. Daca viitorul sot va scoate inelul la 40 de km altitudine nu va fi nicio problema. Totul va fi inregistrat in 360 si o sa poata vedea asta si rudele sau prietenii, pentru ca se va transmite online. Este o experienta completa in ceea ce priveste calatoria spatiala. Vor fi mai multe activitati si nu va fi doar simpla ascensiune in capsula presurizata. Tinta noastra este mult mai cuprinzatoare. Costul este mai mic. Compania este sustenabila pentru ca nu zburam cu racheta, ci cu un balon de heliu”, a declarat Kemel Kharbachi, fondator EOS-X Space

EOS-X Space isi propune sa transforme calatoriile cu balonul de heliu intr-un turism de experiente accesibil multor oameni. Deja se lucreaza la primele patru baze de lansare, care vor fi in Orientul Mijlociu, in Spania si America de Nord. Turistii vor fi primiti cu cateva zile inainte si se vor bucura de un adevarat circuit de experiente. Calatoriile comerciale vor incepe in 2023, iar compania vrea sa ridice cel putin 10 mii de oameni in stratosfera, in urmatorii 10 ani. Pretul va fi de cel putin 150 de mii de euro de persoana.

Citeste si articolul :   In ce conditii ar putea ramane inchise scolile si in septembrie. Anuntul Ministrului Educatiei, Monica Anisie

EOS-X Space se bucura de sprijinul unor investitori din tarile arabe, dar si de participarea companiei Arthur D. Little, implicata in programul Apollo 11.

Autor