Dr. Andreea Moldovan: “Aici, de fapt, ne infectam”

Romania trece prin momente dificile dupa ce numarul de cazuri noi de coronavirus a crescut. Medicii romani trag un semnal de alarma si spun ca doar cinci minute de neatentie ne pot costa scump. Infectarea cu COVID-19 se produce atunci cand lasam garda jos, spune medicul Andreea Moldovan, directorul medical al Spitalului de Boli Infectioase Brasov.

„Fiecare zi ne aduce un plus de pacienti care se adreseaza si trebuie internati, cu forme medii sau chiar severe. E o realitate pe care o simtim, o constientizam, o vedem si ne mira ca inca se pune la indoiala existenta virusului sau a pacientilor cu COVID sau nu se respecta acele reguli atat de simple si de elementare de preventie. E discrepanta mare intre ce vezi in spital si ce vezi pe strada”, a mentionat medicul la Digi24.

„Sunt acele omisiuni care par fara importanta pentru cei care le fac. Acele 5 minute fara masca sau ,,doar acum dat-o jos” sau ,,am uitat sa o pun” sau ,, nu o am la mine”. De fapt, aici ne infectam tocmai pentru ca apar aceste brese de preventie, aceste omisiuni de scurta durata. Nu trebuie mult sau prelungite sa fie. Tocmai aici, de fapt, ne infectam”, a mai spus directorul medical al Spitalului de Boli Infecttioase Brasov.

Citeste si articolul :   Cadou neasteptat! Vulpita si Viorel se muta in casa noua.

„Inca mai depinde putin de noi sa oprim aceasta nebunie. Dar depinde de noi toti la un loc”, a mentionat medicul.

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.