Nelu Tataru, anuntul mult asteptat despre reluarea cursurilor! Mai multe asociatii de elevi sunt impotriva

Redeschiderea scolilor dupa ce se va ridica starea de urgena, adica dupa 15 mai, este un subiect controversat care se afla pe buzele tuturor in aceste zile.

Redeschiderea scolilor in contextul pandemiei de coronavirus, dupa riticarea restrictiilor de circulatie, este un subiect controversat. Mai multe asociatii de elevi sunt impotriva acestei decizii si trag un semnal de alarma.

„In ultimele zile, in spatiul public au existat mai multe dezbateri cu privire la posibilitatea redeschiderii unitatilor de invatamant preuniversitar din intreaga tara dupa incetarea starii de urgenta. Inclusiv ministrul Educatiei, Monica Anisie, a afirmat in nenumarate randuri ca sanatatea elevilor este prioritatea institutiei pe care o conduce, dar refuza sistematic inca de la inceputul crizei sa intreprinda actiuni care sa faca posibila educatia in mediul online, astfel incat atat siguranta, cat si educatia copiilor sa fie asigurate”, se arata in comunicatul transmis de asociatiile elevilor din Constanta, Bucuresti si Ilfov, Maramures si Valcea.

Citeste si articolul :   Cei mai renumiti oameni din toate timpurile

Pe de alta parte, pentru ca reluarea cursurilor sa se poata face in conditii de maxima singuranta ar fi necesar ca elevii sa fie impartiti pe mai multe grupe in mai multe sali de clasa si se le fie puse la dispozitie masti si solutii dezinfectante.

Publicitate

Publicitate

„Ministerul Educatiei si Cercetarii trebuie sa clarifice urmatoarele aspecte privind desfasurarea orelor de curs in mediul online, printre care se numara: achizitionarea de dispozitive conectate la internet si durata maxima pe care elevii o vor petrece in fata calculatoarelor”, se mai arata in comunicat.

Nelu Tataru, anuntul privind redeschiderea scolilor: Nu ne grabim
Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, afirma ca autoritatile nu se vor grabi cu o decizie legata de redeschiderea scolilor, intrucat au vazut din experienta Frantei, care a deschis partial scolile ca ”primele semne nu sunt incurajatoare”.

Nelu Tataru a declarat, ca urmareste cifrele care arata evolutia pandemiei in Romania si, in functie de acestea, se va lua o decizie cu privire la redeschiderea scolilor, scrie wowbiz.ro.

Citeste si articolul :   Mesaj dur dupa tragedia de la Piatra Neamt: „Sa va imaginati in ce chinuri si dureri a murit omul din acel pat de la ATI. Cu imaginea asta in fata ochilor sa votati”

„Un sfert din toti cei bolnavi de COVID-19 sunt in Suceava si avem datoria sa evitam nasterea unor noi focare. De aceea nu ne grabim cu o decizie legata de scoli. (…) Am vorbit chiar sambata in Franta, care a redeschis partial scolile, si au aparut deja cazuri de infectare si in randul copiilor, si in cel al cadrelor didactice. Primele semne dupa redeschidere nu sunt incurajatoare. Vom vedea”, a spus Nelu Tataru.

Premierul Ludovic Orban a afirmat, joi, ca decizia de redeschidere a scolilor va fi luata in functie de contextul epidemiologic si de capacitatea de a reduce la maxim orice risc de imbolnavire a copiilor.
In repetate randuri, insa, premierul a afirmat ca anul scolar va fi incheiat, iar elevii din anii terminali vor putea sustine examenele.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.