Cele mai infricosatoare locuri de pe Pamant

In aceasta perioada a anului, exista o multime de terori care se ascund, gata sa sara pe neasteptate din umbra. Dar vampirii, strigoiii si alte orori fictive cumplite pot fi cel putin explicate. Planeta noastra ofera niste locuri foarte infricosatoare si niciun fel de rationalizare nu le va elimina din existenta. Aici am alcatuit o lista cu cateva locuri terifiante la care poate nu v-ati gandit. Un crucifix si usturoiul nu vor face nimic pentru a va salva in aceste locuri.

Sanatoriul Waverly Hills

Sanatoriul Waverly Hills, situat la marginea Louisville, Kentucky. Acest spital a fost construit in 1910 ca centru de tratament pentru pacientii cu tuberculoza. Cladirea cu aripi de liliac si-a castigat o reputatie ingrozitoare dupa ce mii de pacienti au murit acolo de „ciuma alba”, o epidemie de tuberculoza care a devastat Statele Unite la inceputul secolului al XX-lea. In momentul epidemiei, nu se stia niciun remediu pentru tuberculoza si multi pacienti – istoricii au numarat aproximativ 8.000 – au murit la Waverly Hills pe o perioada de 50 de ani. Dupa descoperirea antibioticelor pentru tratarea tuberculozei, sanatoriul a fost redeschis ca spital geriatric. Acum se spune ca este bantuit de sufetele care au pierit acolo.

Citeste si articolul :   Ninge in Romania. Zapada a ajuns la 8 centimetri in aceste locuri

Padurea Aokigahara

Publicitate

Amplasat la baza Muntelui Fuji, in Japonia, este unul dintre cele mai terifiante locuri din lume: Padurea Aokigahara. Cunoscuta si sub numele de Padurea Sinucigasilor, Aokigahara este o zona de 35 de kilometri patrati de copaci in care sute de oameni s-au sinucis in ultimele decenii. In 2010, 247 de persoane au incercat sa se sinucida in limitele padurii, iar 54 dintre acesti oameni au reusit in incercarea lor, potrivit unui raport. Acelasi raport afirma, de asemenea, ca numarul de sinucideri incercate si reusite in padure continua sa creasca in fiecare an.

Publicitate

El Aziza, Libia

Daca ideea unei zile fierbinti de vara fara aer condiționat disponibil te sperie, atunci pregateste-te sa tipi in ceea ce priveste urmatoarea locatie. Adesea citat drept cel mai fierbinte loc locuit de pe Pamant, El Azizia din Libia a cunoscut temperaturi de 58 grade celsius. Motivul caldurii extreme are legatura cu vanturile sudice care sufla aer cald in acest mic oras din desertul Sahara. Pare un pic ca iadul pe Pamant, nu-i asa?

Citeste si articolul :   Halloween - Festivalul fantomelor. Sarbatoarea lunii octombrie

Conacul Croke-Patterson

Nicio lista de locuri infricosatoare nu ar fi completa fara o casa bantuita si, probabil, nicio casa nu ar face o treaba mai buna de a arata bantuita decat conacul Croke-Patterson din Denver, Colorado. Construit in 1890, conacul seamana cu un mic castel, cu turlele sale de gresie rosie si ferestrele inalte. Cei care au locuit in casa sustin ca aud strigatele neincetate ale unui bebelus care vin din pod. Si traditia locala sugereaza ca unul dintre fostii proprietari ai casei s-a sinucis in pod prin inhalarea gazelor otravitoare.

Usa Iadului, Turkmenistan

Urmatorul loc infricosator este literalmente iadul pe Pamant. Cunoscut in mod obisnuit sub denumirea de „Usa Iadului”, craterul de gaz poate fi gasit in Derweze, Turkmenistan.

Situata in desertul Karakum, Usa Iadului a devenit o gaura care arde, de 70 de metri latime in 1971. Atunci un grup de ingineri care forau petrol au intrat accidental intr-un buzunar de gaz natural, ceea ce a provocat instalatia lor de foraj sa se prabuseasca si sa formeze un crater. Temandu-se ca gazul metan otravitor va iesi din crater, inginerii au decis sa dea foc gazului. Inginerii se asteptau ca rezerva de gaze naturale pe care o perturbasera sa arda cateva saptamani, dar au subestimat clar infernul. Usa Iadului continua sa arda pana in prezent.

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.