5 Beneficii ale practicarii exercitiilor fizice

Beneficiile exercitiilor nu sunt doar pierderea in greutate. De fapt, exista zeci de motive pentru a fi activ si, cu o simpla schimbare a mentalitatii, si tu poti invata sa iubesti sa te mentii in forma! Iata cateva dintre cele mai bune beneficii ale exercitiilor fizice, pentru a va ajuta sa fiti mai in forma.

1. Mai multa energie

Un lucru pe care oamenii care fac exercitii fizice il spun in mod regulat este cresterea energiei naturale care vine de la exercitii fizice. Acest lucru nu inseamna doar sa te simti mai energic! Cand va exercitati corpul produce produse chimice naturale care te fac sa te simti mai bine, numite endorfine, care va fac sa va simtiti fericiti, energizati si actioneaza ca agenti de stres natural, lasandu-va mai bine echipati pentru a face fata provocarilor vietii.

2. Dormi mai bine

Publicitate

Se stie ca practicarea exercitiilor fizice va ajuta sa dormiti bine. Acest lucru se datoreaza faptului ca elibereaza tensiunea pe care o purtati in corp, va permite sa va detensionati si va lasa sa va simtiti relaxati cand vine vorba de somn. Cei care fac miscare in mod regulat raporteaza ca se simt mai odihniti si ca urmare, dorm mai profund.

3. Arati mai bine

Citeste si articolul :   Fa asta inainte de Inviere si cea mai mare dorinta ti se va implini. Ce sa faci in Sambata Mare ca sa ai parte de bine tot anul

Poate cel mai bine iubit beneficiu al exercitiilor fizice! Daca vrei sa arati cat mai bine, este esential sa te mentii activ. Un antrenament regulat, o alergare sau un ciclu de gimnastica va va ajuta sa va pastrati silueta, precum si sa va imbunatatiti pielea si tonificati muschii.

4. Obtii o minte mai sanatoasa

Exercitiul nu inseamna doar imbunatatirea aspectului corpului. Este, de asemenea, un mod bine cunoscut de a va mentine mintea in forma. Mentinerea activa ca parte a unui stil de viata sanatos te poate face mai ascutit din punct de vedere mental si mai putin predispus la afectiuni precum depresia, anxietatea si stresul. De asemenea, va poate reduce riscul de dementa mai tarziu in viata.

5. Imbunatateste-ti sanatatea

Exercitiile fizice pot reduce, de asemenea, riscul unei serii de boli, facandu-va corpul mai puternic si mai imun la boli. De exemplu, cei care fac miscare ca parte a rutinei lor normale pot reduce riscul de boli de inima si cancer cu pana la 50%. Acesta este un bonus masiv atunci cand luati in considerare toate celelalte avantaje extraordinare ale exercitiului!

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.