Radu Tincu, cunoscut medic roman, anunta dezastrul in plina criza: “Aceasta va distruge sistemul medical romanesc”

Cunoscutul medic Radu Tincu de la Spitalul Floreasca trage un semnal de alarma. Acesta spune ca  directiva ministrului Sanatatii, Nelu Tataru va distruge sistemul medical din tara noastra.

Radu Tincu, medicul de la Spitalul Floreasca, anunta colapsul sistemului medical romanesc

Astfel, preluarea cazurilor de infectare cu Covid-19 de catre toate spitalele din Romania va duce la o contaminare masiva a unitatilor sanitare si la pierderea a mii de vieti omenesti.

„Vad ca se vehiculeaza in spatiul public ideea distributiei pacientilor cu coronavirus in celelalte spitale, vad ca se pregateste o capacitate de 10% din fiecare spital pentru pacientii cu coronavirus. Consider ca aceasta politica va distruge sistemul medical printr-o contaminare masiva a spitalelor.

Cred ca, dimpotriva, pacientii infectati ar trebui sa fie cantonati in aceeasi unitate sanitara, sa nu fie distribuiti prin toate spitalele tarii, astfel incat sa ne asiguram ca sistemul medical nu va fi contaminat in curs de cateva saptamani.

O astfel de contaminare va afecta personalul medical si va fi scos din functiune, si asta intr-un sistem medical fara personal suficient”, a explicat medicul Radu Tincu.

Citeste si articolul :   Situatia se complica in spitale. Medic SMURD: "De 30 de ani nu am vazut asa ceva"

Executivul a decis ca majoritatea spitalelor din Romania sa primeasca bolnavi Covid-19 pentru a aluta in lupta cu noul coronavirus.

„10% din paturile de terapie intensiva si 15% dintre celelalte locuri vor fi alocate pentru bolnavii cu COVID-19”, a decretat Nelu Tataru, insa anuntul ii sperie pe medici.