Ajutor de la stat pentru parintii nevoiti sa stea acasa cu cei mici

Ajutor de la stat. Parintii care sunt nevoiti sa stea acasa cu copiii, pentru ca nu au cu cine sa-i lase in perioada scolii online, vor primi bani de la guvern.

Acest ajutor financiar poate fi incasat doar de unul dintre parinti, iar acesta trebuie sa fie neaparat incadrat in munca.

Ajutorul de la Guvern se acorda doar la parintii care au copii mai mici de 12 ani care, atunci cand a crescut numarul de cazuri de Covid-19 in scoala lor sunt nevoiti sa faca cursuri online.

O alta conditie pe care trebuie sa o indeplineasca parintii este ca nu trebuie sa lucreze de acasa. Suma maxima pe care o vor primi parintii este de 75% din salariu, dar daca salariul de baza este unul mai mare acesta va fi limitat la trei sferturi din salariul brut la nivel national.

Daca parintele a stat toata luna acasa cu copilul, parintele va primi ajutor de la stat de maximum 2.400 de lei net. In cazul in care parintele sta acasa o singura zi acesta va primi 100 de lei.

Citeste si articolul :   Curs valutar BNR, miercuri, 14 octombrie 2020. Ce se intampla astazi cu leul

Toate documentele necesare vor fi facute de angajator pentru ca parintii trebuie sa solicite sefilor acordarea acestor zile libere pentru a sta acasa cu copilul.

Autor