Strigator la cer. O femeie s-a stins din viata, dupa ce a fost plimbata o noapte intreaga intre spitale.

O femeie in varsta de 66 de ani din Prahova, a decedat dupa ce a fost plimbata o noapte intreaga intre spitale. Pacienta, care fusese infectata cu COVID-19 si se afla in refacere, a fost diagnosticata cu Clostridium Difficile, o bacterie foarte des intalnita in spitalele din Romania.

Cecilia Pavel, femeia din Prahova, a fost diagnosticata cu SARS-CoV-2, pe 12 septembrie

Aceasta a fost internata in sectia Boli Infectioase timp de 16 zile. Medicii au externat-o ca fiind vindecata. Totusi, dupa cateva zile, femeia a facut febra si avea probleme digestive. Familia a chemat din nou ambulanta. In urma analizelor efectuate s-a constatat ca era infectata cu o bacterie periculoasa, Clostridium Difficile. Familia crede ca aceasta s-a infectat in spital.

Femeia a ajuns la spitalul non-Covid din Baicoi, dar starea ei s-a agravat.

„Incepand cu ora 8 seara, mama ne-a tot sunat sistematic, delira, spunea ca ii este sete si nu este nimeni langa ea sa ii dea apa. Disperati, am incercat pe toate caile sa luam legatura cu spitalul. S-au dus la mama, au gasit-o cu tensiunea foarte scazuta.”, a declarat Bogdan Pavel, fiul femeii.

Citeste si articolul :   Viata bate filmul. Cristina Topescu si Costin Marculescu, sfarsit tragic tras la indigo.

Medicii de la spitalul din Baicoi au considerat ca pacienta are nevoie de terapie intensiva, asa ca trebuia transferata la spitalul judetean.

„Spitalul Orasenesc Baicoi nu dispune de suport ATI, nu dispune de laborator noaptea si nu dispune de radiologie. S-a incercat transferul pacientei catre Spitalul Judetean Ploiesti.”, a declarat Oana Irimescu, manager Spitalul Orasenesc Baicoi.

„A ajuns aici, a fost consultata in salvare si citez, exact asa cum ni s-a comunicat telefonic de catre angajatii spitalului judetean, data retur de unde a venit, exact asta este exprimarea.”, a spus fiul femeii.

Medicul care a consultat-o in Ploiesti a considerat ca starea femeii nu justifica internarea in spitalul judetean.

Trimisa inapoi, cei de la Baicoi au insistat si au trimis-o din nou la unitatea de rang superior. Din pacate totul a fost prea tarziu. Transferata iar la Ploiesti, femeia a decedat.

„Intr-adevar pacienta a avut doua prezentari. In momentul de fata studiem declaratiile celor implicati pentru a vedea ce s-a intamplat si a lamuri aceste aspecte”, a declarat Andrei Ilinca, purtatorul de cuvant al SJU Ploiesti.

Citeste si articolul :   Incident in noaptea de Inviere. 20 de persoane, sanctionate dupa ce au facut scandal

„I s-a refuzat dreptul la viata unui om, iar asta e cel mai dureros. Practic, cred ca a petrecut mai mult timp pe drum in salvare decat acolo unde trebuia”, a spus, in lacrimi, Raluca Bacioiu, fiica femeii.

Cu o jumatate de ora inainte de deces, femeii i s-a facut un nou test Covid, care a iesit pozitiv. De asemenea, s-a confirmat si infectia cu Clostridium Difficile. Familia ei este acum hotarata sa sesizeze Colegiul Medicilor.

Autor