Ultima ora: Ludovic Orban, testat pentru COVID-19. Care este rezultatul testului

Ludovic Orban, testat pentru COVID-19. Oficialii din Guvern au anuntat rezultatul testului de COVID-19, facut de premierul Romaniei. Potrivit rezultatelor, Ludovic Orban nu este infectat cu noul coronavirus. Chiar daca rezultatul este negativ, premierul va sta in izolare pana joi, cad va face al doilea test.

Acesta nu are coronavirus, conform informarii oficiale, dar va sta in izolare pana joi, cand va face un nou test. Ludovic Orban a ajuns in izolare dupa ce a luat contact cu jurnalistul Silviu Manastire, infectat cu COVID-19.

„Rezultatul testului pentru noul coronavirus (COVID-19) in cazul prim-ministrului Ludovic Orban este negativ. Mentionam faptul ca testul a fost realizat la cerere, preventiv, premierul nefiind incadrat intr-o definitie de caz intrucat nu este considerat contact direct al unei persoane diagnosticate pozitiv.

Din motive de precautie, Ludovic Orban va ramane in carantina pana joi, 8 octombrie a.c., de unde isi va exercita atributiile functiei de prim-ministru si isi va desfasura activitatea fara interactiune fizica cu alte persoane. In cursul zilei de joi premierul va efectua un nou test, la distanta de 10 zile de la prezenta in platoul TV in care s-a aflat o persoana care, in cursul zilei de duminica, a fost confirmata pozitiv la testul pentru noul coronavirus”, a anuntat Biroul de presa al Guvernului, luni seara.

Autor