Ciolacu,despre amanarea alegerilor:Daca Guvernul va gestiona la fel de catastrofal pandemia, posibil

Dacă Guvernul „va gestiona la fel de catastrofal pandemia”, amânarea alegerilor este posibilă, spune președintele PSD Marcel Ciolacu. Până atunci, PSD se pregătește de alegerile din 6 decembrie. Dacă numărul de infectări zilnice va ajunge la 4.000, „e oportun să amânăm alegerile”, mai spune Marcel Ciolacu.

Întrebat, luni, 5 octombrie, dacă PSD susține amânarea alegerilor pentru luna martie, Marcel Ciolacu a răspuns că este în funcție de gestionarea pandemiei.

„Avem o rată de infectare de 25%. Nu PSD amână alegerile. Noi ne pregătim de alegerile din 6 decembrie. Dacă Guvernul va gestiona la fel de catastrofal pandemia, este posibil să avem o amânare a alegerilor”, a declarat Ciolacu.

Acesta a adăugat că nu poate preciza cum vor vota parlamentarii PSD o astfel de inițiativă, pentru că proiectul nu este supus la vot.

Publicitate

Publicitate

Dacă numărul de infectări zilnice va ajunge la 4.000, „e oportun să amânăm alegerile”, a adăugat Ciolacu.

Un proiect prin care alegerile parlamentare ar fi amânate până la data de 14 martie 2021 a fost depus la Senat. Alegerile parlamentare desfășurate la termen ar trebui să aibă loc în data de 6 decembrie 2020.

Citeste si articolul :   Veste proasta, din pacate. Autoritatile anunta ca Romania depaste 1300 de cazuri de infectari cu coronavirus

Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, spunea vineri că un eventual proiect de amânare a alegerilor parlamentare ar trebui discutat în procedură de urgență, pentru că nu mai e timp, campania urmând să înceapă în luna noiembrie.

La rândul său, președintele Klaus Iohannis spunea că nu este de acord cu amânarea alegerilor parlamentare: „E încercarea jalnică a unor politicieni care știu că nu mai intră în Parlament, să mai prindă câteva luni de diurnă”.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.