Temperaturile ideale pentru acasa

Care este temperatura ideala in casa pe timp de vara si iarna? Gasirea temperaturii potrivite la momentul potrivit al zilei in zona potrivita a casei poate dura luni. Dar, cu cateva informati folositoare, puteti lua o decizie educata, care va va mentine familia confortabila si va conserva energia pe parcurs.

Se pare ca toata lumea are o idee diferita despre care ar trebui sa fie temperatura recomandata in casa, dar intervalul mediu este intre 20 si 25 de grade celsius. In acest interval, temperatura ideala a camerei va varia in functie de sezon, activitate si zona in care locuiesti.

In timpul iernii, temperatura standard este de aproximativ 18-21 grade celsius. De asemenea, veti dori sa luati in considerare ce zona a casei tale este utilizata cel mai mult si ce temperatura ar fi confortabila.

> 24 ° C – risc cardiovascular

Publicitate

18-21 ° C – temperatura confortabila

18 ° C – minim pentru confort

Citeste si articolul :   In ce compartiment al frigiderului trebuie depozitata carnea?

12-16 ° C – risc respirator

<12 ° C – risc cardiovascular

9 ° C – risc de hipotermie

Pe timpul verii, este recomandat, in general, sa setezi sistemul de racire al casei la 25 de grade Celsius cand sunteti acasa. Daca veti fi plecati de acasa timp de patru sau mai multe ore, luati in considerare cresterea temperaturii, astfel incat sistemul de racire sa porneasca numai daca temperatura depaseste 30 de grade celsius. Se estimeaza ca, pentru fiecare grad mai mare pe care il setati peste 25 de grade celsius in lunile de vara, ati putea economisi aproximativ sase pana la opt procente din factura de energie de acasa, pe grad.

Articolul continuă după reclame

Asadar, mentinerea temperaturii casei tale putin mai ridicata si utilizarea celor mai bune setari pentru iarna si vara va poate ajuta in cele din urma sa economisiti bani.

Unora le place o casa calduroasa, iar unii prefera un mediu mai racoros. Daca nu v-ati gestionat constient setarile de temperatura pana acum, s-ar putea sa fiti surprinsi ca prin modificarea setarilor doar putin in sus sau in jos, in functie de sezon, va va oferi acelasi confort de care v-ati bucurat anterior in casa dvs.

Citeste si articolul :   Lasata secului de Sfanta Maria 2021. Cand incepe Postul si ce poti manca in aceasta perioada

Cea mai buna temperatura pentru bebelusul tau.

In general, temperatura medie a camerei pentru bebelus nu trebuie sa fie mai mica de 18 grade celsius si nu mai mare de 24 de grade celsius. Bebelusii nu isi regleaza bine temperatura corpului si nu au rezerve de grasime pentru a-i ajuta sa ramana incalziti daca este rece.

Cea mai buna temperatura pentru persoanele in varsta.

Aerul conditionat este esential daca esti in varsta sau aveti pe cineva mai in varsta in familie in lunile fierbinti de vara. Majoritatea persoanelor in varsta prefera o temperatura mai rece intre 18 si 24 de grade celsius, dar aceasta poate varia in functie de factori precum boli, dizabilitati si mobilitate.

Cea mai buna temperatura pentru femeile insarcinate.

Hormonii produsi in timpul sarcinii sunt mereu in miscare, deci poate afecta modul in care va simtiti pe tot parcursul zilei. Prin urmare, setarea recomandata a termostatului este de 25 de grade celsius, in functie de modul in care te simti in acea zi. Nu exista o temperatura perfecta in timpul sarcinii, deci ajusteaza temperatura pentru a optimiza confortul.

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.