Un sfert din scolile din Romania sunt in scenariul galben, iar elevii vin la cursuri prin rotatie

Aproximativ un sfert din scolile din Romania sunt in scenariul galben, iar elevii vin la cursuri prin rotatie. Asta reiese dintr-un raport al Ministerului Educatiei si Cercetarii care mai arata ca in majoritatea unitatilor de invatamant cursurile se fac in mod traditional, cu toti elevii la scoala.

Statistica Ministerului Educatiei si Cercetarii este realizata in baza informatiilor primite din fiecare judet si din Bucuresti. Astfel, miercuri, 12.540 de unitati de invatamant se afla in Scenariul 1 care presupune participarea zilnica, fata in fata, a tuturor prescolarilor si elevilor in unitatile de invatamant.

4.535 de unitati de invatamant sunt in Scenariul 2, in care majoritatea elevilor vin la scoala prin rotatie. Exceptie fac elevii din clasele a VIII-a si a XII-a.

Publicitate

De asemenea, 581 de unitati de invatamant se afla in Scenariul 3 care implica participarea tuturor prescolarilor si elevilor doar la activitati online. MEC precizeaza faptul ca din totalul de unitati aflate in scenariul rosu doar 139 au probleme din cauza cazurilor de COVID-19 inregistrate.

„Diferenta de 442 de unitati de invatamant rezulta ca urmare a ratei de incidenta a cazurilor din localitatea in care functioneaza si/sau a infrastructurii scolare/scoli in care se executa diverse lucrari de reabilitare”, scrie in documentul MEC.

Hotararile privind scenariul de functionare pe parcursul anului scolar se actualizeaza saptamanal sau ori de cate ori este nevoie. Consiliile de administratie din fiecare unitate de invatamant adopta propunerile de scenarii si, implicit, schimbarea acestora, in functie de analiza situatiei epidemiologice efectuate de catre directiile de sanatate publica.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.