Firea, dupa ce Nicusor Dan a anuntat anularea stimulentelor pentru plasma

Gabriela Firea spune, dupa anuntul lui Nicusor Dan ca va anula stimulentul de 1000 de euro acordat donatorilor de plasma vindecati de COVID-19, ca „este crima ce face acest individ”: „Acest om este de un cinism ingrozitor si nu-i pasa absolut deloc de oameni”.

„400 de pacienti de la ATI salvati prin proiectul propus de mine si votat de Consiliul General, care prevede acordarea unui stimulent financiar de 1000 de euro donatorilor de plasma sanguina, atat de necesara pentru vindecarea pacientilor COVID 19 cu forme grave. Acest program trebuie sa continue! Azi, Dl Nicusor Dan a anuntat ca il va anula, pentru ca ar fi <ilegal>! Este un proiect perfect legal! In toata lumea civilizata sunt astfel de proiecte care salveaza vieti! Resping ferm aceasta acuzatie si atrag atentia ca acest om este de un cinism ingrozitor si nu-i pasa absolut deloc de oameni”, scrie pe Facebook Gabriela Firea.

Citeste si articolul :   62 de noi cazuri de Covid si 3 decese, inregistrate in ultimele 24 de ore in Romania

Ea spune ca, in doar o luna, 130 de persoane au avut Covid, s-au vindecat si au dezvoltat anticorpi, apoi au donat plasma prin program.

„Asta inseamna ca pot fi salvati 400 de pacienti cu forme severe! Tratamentele deja au inceput si dau roade! Incetati lupta politica! Puneti capat rafuielilor personale! Aveti grija de oameni, pentru ca ei sunt cei mai importanti! Este crima ce face acest individ! Sa opresti un program care salveaza vieti, doar pentru ca l-am initiat eu! Sa se uite in ochii familiei unui bolnav grav de Covid si care are nevoie urgent de plasma! Sa vedem : mai anuleaza programul? Guvernul PNL nu a facut nimic la acest capitol. Este criza de plasma in intreaga tara. De aceea a trebuit sa luam noi o astfel de initiativa, pentru a salva vieti”, afirma Firea.

Publicitate

Noul primar general al Capitalei, Nicusor Dan, a anuntat, potrivit Realitatea TV, anularea stimulentului de 4.800 de lei acordat donatorilor de plasma vindecati de COVID-19, lansat de Gabriela Firea pe 1 septembrie.

Citeste si articolul :   Gabriela Firea, foc si para: "Totul se inchide azi, s-a pus capac"

„Stimulentul pentru donarea de plasma este ilegal, in intreaga Uniunea Europeana este ilegal sa stimulezi cu bani donarea de sange sau plasma, deoarece se considera ca astfel incurajezi oameni care nu sunt neaparat sinceri in privinta starii de sanatate si astfel ii pot pune in pericol pe cei care primesc. Vom cauta cai de a-i stimula pe oameni sa doneze gratuit,” a afirmat Dan.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.