Iohannis, despre eventuala fraudare a alegerilor: Cei vinovati vor fi trasi la raspundere

Presedintele Klaus Iohannis spune, referitor la posibila fraudarea a rezultatului votului, ca „cei vinovati vor fi trasi la raspundere” si cere autotitatilo sa verifice la „sange si cat se poate de rapid cine, cum si de la ce partid a reusit sau nu a reusit sa fraudeze”.

„Procesul electoral a decurs peste asteptari de bine, iar comisiile electorale din sectii au lucrat mult, si-au dat silinta si au reusit sa rezolve problemele care au aparut. Insa, se pare, ca dupa vot unii indivizi, vom vedea cine, au incercat sa fraudeze rezultatele, falsificand se pare anumite inscrisuri. E pur si simplu inacceptabil si aceste proceduri trebuie net imbunatatite”, spune Klaus Iohannis.

Publicitate

El mai afirma ca, „daca se constata ca pesedistiii au incercat sa fraudeze rezultatele votului”, electoratul va sanctiona drastic acest comportament.

„Autotitatile trebuie sa verifice la sange si cat se poate de rapid cine, cum si de la ce partid a reusit sau nu a reusit sa fraudeze rezultatul acestor alegeri. Dincolo de aceste aspecte, care arunca o lumina foarte proasta asupra unora, e foarte clar ca exista si proceduri care sunt folosite de anumiti candidati pentru a se pune in scena. In masura in care aceste solicitari nu depasesc cadrul legal, ele vor trebui luate ca atare si puse in opera. Repet, cei vinovati vor trebui trasi la raspundere”, conchide seful statului

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.