Turul Romaniei la ciclism va avea loc in perioada 8-13 septembrie. Traseul include Transfagarasanul

Cea de-a 53-a editie a Turului Romaniei 2020 se va desfasura in perioada 8-13 septembrie, competitia fiind organizata de Federatia Romana de Ciclism si Ministerul Tineretului si Sportului.

Turul Romaniei este una dintre cele mai prestigioase curse de ciclism rutier din Sud-Estul Europei si cel mai important eveniment sportiv international din tara noastra, in 2020.

Competitia este inclusa in calendarul competitional al Uniunii Cicliste Internationale si isi propune sa alinieze la start aproximativ 20 de echipe de ciclisti ce vor parcurge un total de peste 800 km, traversand unele dintre cele mai spectaculoase zone ale Romaniei.

„Cu mult entuziasm facem acest anunt: Turul Romaniei se va desfasura si in acest an, desi aveam emotii legate de organizarea acestuia, in contextul actual. Editia cu numarul 53 va fi una captivanta, dedicata, ca si pana acum, atat amatorilor de ciclism, cat si profesionistilor din tara si din strainatate. Am pregatit un traseu spectaculos, in 5 etape, care trece si prin Transfagarasan”, a declarat Eduard Novak, presedintele Federatiei Romane de Ciclism.

Turul Romaniei va fi organizat anul acesta, respectand un set de reguli stricte privind masurile sanitare redactat in concordanta cu reglementarile Uniunii Cicliste Internationale, Guvernului Romaniei si Ministerului Sanatatii.

Turul Romaniei va debuta cu o cursa-prolog in Timisoara, urmata de 5 etape: Timisoara – Oradea, Oradea – Cluj-Napoca, Targu Mures – Lacul Sf. Ana, Brasov – (Transfagarasan) – Curtea de Arges, iar etapa finala se va desfasura la Bucuresti.

Turul Romaniei sau „Mica Bucla” este cea mai importanta competitie ciclista din Romania. Prima editie a Turului, castigata de echipa Bulgariei, a avut loc in 1934, pe o distanta de 1026 de kilometri, avand 7 etape.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.