ULTIMA ORA: Protocolul de tratament al infectiei cu COVID-19, aprobat de ministrul Sanatatii.

Protocolul de tratament al infectiei cu coronavirus a fost aprobat printr-un ordin al ministrului Sanatatii, care a fost publicat in Monitorul Oficial.

Potrivit ordinului, la ora actuala nu sunt medicamente aprobate pentru tratarea infectiei COVID-19, iar medicamentele propuse in acest protocol se bazeaza ”pe experienta pandemiei de SARS din 2003, MERS 2012 si pe datele acumulate pana acum din epidemia SARS-Cov-2”.

In protocol se face trimitere la o serie de medicamente utilizate de medicii chinezi la tratarea infectiei cu noul coronavirus, acestea urmand sa se administreze in functie de simptomele bolii si de evolutia cazului.

Cazurile usoare se pot externa rapid sau chiar ingriji la domiciliu, cu urmatoarele recomandari: minim 14 zile de izolare cu monitorizarea starii de sanatate (direct sau telefonic) si cu precautii luate – camera individuala, purtarea mastii, mananca singur, igiena mainilor, nu iese din casa, se arata in documentul publicat in Monitorul Oficial.

Publicitate

In ordin sunt prevazute si criteriile de externare – clinic (afebril, dupa ameliorarea celorlalte simptome) si virusologic – doua teste PCR SARS CoV2 consecutive negative pe probe recoltate la minimum 24 de ore intre ele din nazofaringe si/sau orofaringe; acestea se recolteaza la cel putin 7 zile de primul test pozitiv si dupa minimum 3 zile de afebrilitate.

Citeste si articolul :   Arafat a facut anuntul care ii sperie pe romani: "Este posibil, nu este deloc exclus"

La grupe de risc sunt prevazute ”persoanele peste 65 de ani si/ sau disfunctii de organ (pulmonara, cardiaca, hepatica)”, scrie stiri.tvr.ro

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.