Insomniile si remediile naturale impotriva acestora

Ai insomnii de care nu poti scapa usor. Uite cum poti sa ai un somn odihnitor noaptea prin remedii naturale.

Insomnia este o problema care preocupa multi oameni. Cauzele insomniei sunt variate, mai ales stres, griji sau probleme. Remediile casnice simple te pot ajuta si astfel sa ai un somn odihnitor.

Probabil ca si tie ti se intampla acest lucru: te duci la culcare seara, dar nu poti sa adormi. Chiar daca poate esti oboist, gandurile tale continua sa se invarta in jurul unui subiect. Sau adormi dar te trezesti de mai multe ori noaptea, astfel somnul este intrerupt si nu este odihnitor.

Majoritatea adultilor au probleme cu somnul din cand in cand, fie inainte sa adoarma sau in timpul somnului. Tulburarile de somn ne afecteaza in mod semnificativ bunastarea si pot fi daunatoare sanatatii noastre, deoarece numeroase procese de regenerare si reparare au loc in organism noaptea. Daca tulburarile de somn apar nu numai ocazional, dar in mod regulat, trebuie consultat un medic de specialitate. Pe de alta parte, somniferele naturale pot ajuta la tulburari de somn ocazionale.

Remediile naturale pentru somn

Exista multe plante care sunt cunoscute pentru efectele lor de combatere a insomniilor. Printre acestea se numara: musetelul, sucul de lamaie, valeriana, hamei, floarea pasiunii si lavanda. Majoritatea acestor somnifere naturale au un efect calmant general si, prin urmare, pot ajuta in general la stres, tensiune si nervozitate. Aceste se pot consuma ca si ceiauri. Totusi trebuie retinut faptul ca unele dintre aceste plante pot interactiona cu alte medicamente sau pot fi tolerat diferit de fiecare organism in parte. Daca iei medicamente sau ai simptome bruste ca urmare a administrarii acestor plante, poate fi util consultarea unui medic. De asemenea, este important de retinut faptul ca aceste somnifere naturale, cum este de exemplu valeriana, efectele lor sunt evidente dupa 2-4 saptamani de utilizare obisnuita.

Te ajuta laptele fierbinte sa dormi? Mit sau adevar

Pe langa plante si ceaiuri, laptele fierbinte – de obicei baut cu miere – este unul dintre remediile casnice incercate si testate pentru problemele de somn. Laptele contine substante care favorizeaza somnul, cum ar fi melatonina si triptofan. Cu toate acestea, numarul substantelor necesare pentru un somn odihnitor este prea mic intr-un pahar de lapte. Este foarte posibil ca efectul psihologic sa fie mult mai mare in acest caz si astfel sa adormi.

Citeste si articolul :   Dragobete 2021. Obiceiuri, traditii si superstitii de sarbatoarea iubirii la romani.

Uleiuri esentiale care favorizeaza somnul

Uleiurile esentiale precum uleiul de lavanda, uleiul din lemn de lamai, uleiul de trandafiri, uleiul de vanilie, uleiul de flori de portocal si uleiul tonka au un efect calmant si favorizeaza somnul. Dar este important sa cumperi uleiuri esentiale naturale. Poti obtine uleiuri esentiale de inalta calitate in farmacii sau in magazinele naturiste. Uleiurile esentiale pot fi evaporate folosind o lampa de aroma in dormitor, iar o batista care este stropita cu cateva picaturi de ulei si este  plasata in apropiere de perna imbunatateste somnul.

Rezervati putin timp seara pentru tine

Somniferele naturale pot favoriza somnul, dar sunt de utilizare limitata daca esti tensionat chiar inainte de culcare. Vizionarea filmelor de actiune seara, precum citirea e-mailurilor chiar inainte de culcare sau navigarea pe  internet pot face dificila adormirea.

Rezervati un timp inainte de culcare care sa fie doar al tau. Creaza un ritual, citeste inainte de culcare sau asculta muzica relaxanta. De exemplu consumul unui ceai inainte de culcare care induce somnul, poate deveni pe viitor un ritual al tau.

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.