Doliu in Romania. S-a stins unul dintre cei mai importanti piloti de avion.

Doliu in Romania. A decedat unul dintre cei mai importanti piloti de avion. Deocamdata, nu se stiu cauzele decesului.

Doliu in Romania!

Anuntul a fost facut pe pagina de Facebook Aviatie – Oameni, Fapte si Destine

”DOLIU IN AVIATIA MILITARA. Marti, 29 septembrie 2020, aviatorii militari au pierdut un prieten, un bun camarad, un om de omenie, pe cel care a fost Comandor av. (r) CONSTANTIN VIRJOGHE., pilot in aviatia subsonica, supersonica si de transport din Aviatia Militara a Romaniei!”

Comandorul Virjoghe avea la activ o cariera de 34 de ani ca ofiter, 38 de ani la mansa avionului, inceputi in Scoala de Aviatie de la Boboc (urmata intre 1978 si 1982) si 42 de ani in sistemul militar, odata cu admiterea la Liceul Militar de la Breaza. A zburat mai multe tipuri de avioane, incepand cu L-29, IAR-823, MIG-15 Bis, MIG-15 S, MIG-17 F, MIG-17 RF, MIG-21M, IAR-93, IAR-99 si terminand cu AN-26 si AN-30.

Doliu in Romania. S-a stins unul dintre cei mai importanti piloti de avion.

La final de cariera militara, comandorul Virjoghe a considerat ca „Dumnezeu m-a iubit. Sunt impacat cu ceea ce am facut in viata. Am avut instructori buni, de aceea am supravietuit. Mi-am pierdut multi colegi piloti in aceasta meserie, care isi ia tributul.

Colectivele in care am lucrat au fost bune, lucru care asigura siguranta in toate activitatile de zbor. Cel mai important este faptul ca plec gandindu-ma ca am lasat respect intre pilotii tuturor bazelor aeriene din tara, cu care am colaborat. Pe langa toate acestea, familia mi-a fost aproape”. ( Interviu realizat cu ocazia trecerii in rezerva prin pensionare, cu red. Laura Macarescu – Cer Senin, 2016)

Comandorului Constantin Virjoghe i-a fost inmanata distinctia Emblema de Merit in Serviciul Armatei Romaniei, Clasa I, in semn de recunoastere a intregii sale activitati profesionale in Aviatia Militara a Romaniei! DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA IN PACE!”, este mesajul care anunta dispartia comandorului Virjoghe.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.