Vremea te influenteaza si dintr-o data apar durerile de cap, iata care sunt cele mai bune sfaturi pentru prevenirea acestora.

Sensibilitatea la vreme este o explicatie tipica pentru starea de rau pe care o resimtim tot mai multi dintre noi in viata de zi cu zi.  Aceasta explicatie ar fi aceea ca vremea in sine nu te imbolnaveste ci doar afecteaza punctele slabe din corpul tau. Persoanele cu tensiune arteriala scazuta se simt obosite, ametite atunci cad temperatura este ridicata, dar de asemena pot exista si dureri de cap, tensiune sau migrene.

Sensibilitatea la vreme nu este o imaginatie ci este o problema reala.

Mult timp, sensibilitatea la conditiile meteorologice a fost pusa la indoiala. Cu doar cativa ani in urma, oamenii de stiinta de la „Centrul Medical Beth Israel Deconess” din Boston (SUA) au dovedit acest fenomen intr-un studiu realizat cu aproximativ 7.000 de pacienti. Astfel, s-a observant faptul ca daca vremea se incalzeste brusc cu 5 grade sau scade la fel de brusc, probabilitatea ca, sa existe atacuri de dureri ale capului, migrene creste cu 7,5%. De asemenea in astfel de cazuri apar probleme circulatorii. Femeile sunt mai predispuse la astfel de imbolnaviri decat barbati, precum persoanele in varsta fata de cele tinere.

Sensibilitatea la vreme este inca respinsa ca un mit pentru multi. Procesele din corp pot fi explicate astfel: de exmeplu este cald, corpul dilata vasele de sange si astfel tensiunea arteriala scade. Acest lucru poate duce la ameteli la persoanele cu o tensiune arteriala deja scazuta. Transpiratia abundenta pune presiune suplimentara pe circulatie și pe inima.

Cel mai important este sa ai o dieta sanatoasa si cat mai mult aer proaspat.

Pentru a preveni sensibilitatea meteo poti tine un calendar al durerilor de cap, al declansarilor acestora apoi sa verifici in ce situatii, momente au existat. Este o masura destul de simpla dar pe viitor te va ajuta sa iti intelegi mult mai bine corpul.

Asigurate ca ai o dieta sanatoasa, ca faci suficiente exercitii in aer liber. Este o conditie prealabila importanta pentru a mentine corpul sanatos si un sistem imunitar puternic, precum si un psihic stabil. Astfel cand scbimbarile meteo vor exista nu te vor mai afecta atat de repede si daca simti ca apare durerea, exercitiile de relaxare precum yoga sau de autostimulare, te vor ajuta foarte mult.

Adultii sanatosi pot preveni sensibilitatea meteo, facand cand mai multa miscare, prin plimbari  sau alergare in aer liber in orice anotimp. Cu o astfel de practica organismul va invata schimbarile de temperatura si astfel se va acomoda cu ele.  Optim pentru corpul tau ar fi sa fii imbracat corespunzator astfel incat sa nu ingheti dar totusi sa simti aerul rece direct pe piele. Aceaste metoda stimuleaza reglarea temperaturii la nivelul corpului. De asemenea, saunele si dusurile alternative au un efect similar. Discuta in prealabil cu un medic de specialitate pentru ca aceasta alternanta de rece-cald nu este potrivita si suportata de toata lumea.

Citeste si articolul :   Avertizare METEO. Romania, lovita de ploi, ninsori si vant puternic. Zonele vizate.

Vacantele la mare sau la munte sunt ideale pentru toti cei care sufera de sensibilitate la vreme. Acolo corpul invata sa faca fata stimulilor climatici si sa reactioneze mai bine la acestia.

Mama natura ofera si ea ajutor pentru remedierea acestor dureri precum: extractul de paducel care mentine vasele de sange elastice si tinere, intareste puterea de pompare a inimii si imbunatateste aportul de oxigen din organism. Organismul poate face fata fluctuatiilor vremii mult mai ușor.

Alte remedii casnice daca esti meteo sensibil:

1.Cafea cu citrice: amestecarea espresso-ului cu sucul unei jumatati de lamaie nu este deosebit de gustoasa, dar amelioreaza durerile de cap, deoarece stimuleaza circulatia sangelui.

2.Rozmarinul: planta ajuta la problemele circulatorii si la scaderea tensiunii arteriale. Se toarna o lingurita de ace de rozmarin cu 200 ml de apa fierbinte. Lasa la infuzat pentru 10 minute si apoi bea de 2 ori pe zi. Sau se mai pot pune cateva picaturi de ulei de rozmarin in baia de relaxare si sa respiri adanc in timp ce te relaxezi.

Citeste si articolul :   Dinti sanatosi si albi - alimentatia este extrem de importanta

3.Ceaiul de balsam de lamaie: balsamul de lamaie ofera liniste interioara și este un remdiu pentru tensiuni, greata. Adauga o lingurita de balam de lamaie intr-o cana cu apa fierbinte apoi lasa deoparte pentru 5 minute, dupa care se poate consuma de cel mult 3 ori pe zi.

4.Apa de ghimbir: Taie 3 cm dintr-o radacina de ghimbir necojita in felii subtiri, adauga 1 litru de apa si fierbe. Se strecoara si poate fi consumat pe tor parcursul zilei. Ajuta la relaxarea vaselor de sange din creier si a urechii interne.

Publicitate

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.