Cum sa-ti dai seama daca te minte cineva

Cu cati oameni ai vorbit astazi? Sansele sunt ca majoritatea dintre ei te-au mintit – si ca au facut-o de mai multe ori. Este un fapt greu de acceptat, dar chiar si cei mai apropiați prieteni si colegi de munca te mint in mod regulat.

Cel mai socant este faptul ca 60% dintre oameni mint in timpul unei conversatii tipice de 10 minute.

Oamenii mint in conversatile de zi cu zi pentru a parea mai simpatici si mai competenti. In timp ce barbatii si femeile mint la fel de des, tind sa minta din diferite motive. Femeile sunt mai predispuse sa minta pentru a face persoana cu care vorbeste sa se simta bine, in timp ce barbatii mint cel mai adesea pentru a se face sa arate mai bine.

Iata cateva modalitati de a observa cand cineva te minte:

Publicitate

1. Isi acopera gura cand minte

Oamenii isi acopera adesea gura cand mint. O mana la gura sau chiar o atingere a buzelor va arata ca mint, deoarece acest limbaj inconstient al corpului reprezinta o inchidere a comunicarii. Cand mint, oamenii acopera, de asemenea, instinctiv parti vulnerabile ale corpului, cum ar fi capul, gatul sau abdomenul, deoarece minciuna ii face sa se simta expusi, vulnerabili si deschisi la atac.

Citeste si articolul :   Tot ce trebuie sa stiti despre mutatul unei orhidee, de la drenajul apei in ghivechi, pana la taiatul radacinilor

2. Se repeta si ofera prea multe detalii

Articolul continuă după reclame

Mincinosii urasc tacerea, asa ca deseori incearca sa o umple vorbind mai mult decat au nevoie. Acestia ofera mult mai multe informatii decat erau necesare sau cerute. Uneori, cu cat stai mai linistit, cu atat mai multe detalii vor da mincinosii pentru a-si sustine povestea in timp ce incearca sa te convinga pe tine si pe ei insisi de înselaciunea lor. Mincinosii vor repeta, de asemenea, fraze de nenumarate ori in timp ce se lupta sa castige timp pentru a-si aduna gandurile.

3. Respiratia lor se schimba

Oamenii incep sa respire mai puternic atunci cand mint, deoarece minciuna provoaca modificari ale ritmului cardiac si ale fluxului sanguin. Uneori, mincinosii vor avea chiar probleme de vorbire, pe masura ce membranele mucoase din gura se usuca ca parte a raspunsului corpului la minciuna.

4. Isi schimba tiparele tipice de miscare a ochilor

Se spune ca ochii sunt „ferestrele catre suflet”. Acest lucru este valabil mai ales atunci cand cineva minte.
Unii oameni, de exemplu, privesc in sus si in dreapta atunci cand isi amintesc informatiile, dar in jos cand mint. Pentru alte persoane, este opusul. O schimbare a miscarii ochilor poate fi un indicator foarte puternic al minciunii, dar mai intai trebuie sa cunoasteti tiparul tipic al persoanei. Acest lucru face ca aceasta tactica sa fie mai potrivita pentru a fi utilizata cu oameni pe care ii cunoasteti bine. Cu toate acestea, exista o miscare a ochilor care indica ca persoana respectiva minte si este destul de universala: oamenii care mint adesea privesc spre usa.

Citeste si articolul :   Semne ca te intalnesti cu un narcisist

5. Devin agresivi

Mincinosii vor deveni adesea agresivi intr-o conversație fara niciun motiv aparent. Uneori mincinosii vor deveni ostili si vor arata agresiv cu degetul in directia ta. Alteori mincinosii vor mentine contactul vizual excesiv fara sa clipeasca, intr-o incercare disperata de a parea sinceri.

Publicitate

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.