De aici a plecat totul! China a mintit omenirea! Primul caz de coronavirus: 17 noiembrie 2019!

Cotidianul ”South China Morning Post” a aruncat bomba. Conform jurnalistilor de aici, care au prezentat si documente, primul caz de coronavirus a fost inregistrat in China pe 17 noiembrie 2019, adica acum patru luni. Guvernul a ascuns, insa, tot, admitand, abia la inceputul lui 2020 ca exista o epidemie, timp in care virusul se propagase puternic

Cotidianul ”South China Morning Post” a aruncat, in editia din 13 martie, bomba! Conform documentelor oficiale la care jurnalistii de aici au avut acces, primul caz de coronavirus s-a inregistrat pe 17 noiembrie 2019, adica acum aproape patru luni! Daca pana in zilele noastre Organizatia Mondiala a Sanatatii credea ca virusul a pornit din piata de animale din Wuhan, suspectand fie liliecii, fie pangolinul, ”South China Morning Post” a anuntat ca intaiul caz a fost semnalat la un barbat de 55 de ani, din provincia Hubei, dar nu precizat daca acesta poate fi considerat sau nu ”pacientul zero”, ceea ce inseamna ca epidemia ar fi putut porni la drum cu ceva timp inainte!

Citeste si articolul :   Titanic

Acelasi articol dezvaluie ca 266 de persoane ar fi fost infectate din 17 noiembrie pana pe 31 decembrie, dar guvernul chinez a ascuns tot! ”Primul caz a a fost inregistrat pe 17 noiembrie. Apoi, in fiecare zi din acel moment, alte cinci cazuri! Pe 15 decembrie erau, deja, 27 de cazuri, prima zi cu doua cifre la numarul pacientilor.

Publicitate

Pe 27 decembrie, medicul Zhang Jixian, de la Spitalul din Hubei, a anuntat autoritatile ca se confrunta cu o epidemie de coronavirus, cu 180 de infectati, dar autoritatile i-au transmis ca nu exista momente de ingrijorare!”, scrie ”South China Morning Post”. Primii noua pacienti inregistrati in noiembrie erau patru barbati si cinci femei, cu varste cuprinse intre 39 si 79 de ani, dar nu se precizeaza cati dintre ei proveneau din Wuhan si cati din alte localitati ale provinciei Hubei. Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, China a recunoscut, timid, primul caz pe 8 decembrie 2019, dar omenirea avea sa cunoasca acest lucru mult mai tarziu, scrie a1.ro.

Pe 31 decembrie 2019 erau 266 de cazuri, pe 1 ianuarie 2020, 381. Medicul Ai Fen a declarat, pentru ”Post”, ca a fost cenzurat de autoritatile chineze. ”Pe 16 decembrie 2019 aveam, clar, caz de coronavirust testat pozitiv!” China a recunoscut, oficial, mult mai tarziu existenta epidemiei, cand virusul facea, deja, ravagii.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.