Nelu Tataru, anunt de ultima ora despre redeschiderea scolilor: “Primele semne nu sunt incurajatoare”

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru afirma ca autoritatile nu se vor grabi cu redeschiderea scolilor. Experienta Frantei nu este una pozitiva.

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, afirma ca autoritatile nu se vor grabi cu o decizie legata de redeschiderea scolilor, intrucat au vazut din experienta Frantei, care a deschis partial scolile ca ”primele semne nu sunt incurajatoare”.

Nelu Tataru a declarat, duminica, pentru Libertatea, ca urmareste cifrele care arata evolutia pandemiei in Romania si, in functie de acestea, se va lua o decizie cu privire la redeschiderea scolilor.

”Un sfert din toti cei bolnavi de COVID-19 sunt in Suceava si avem datoria sa evitam nasterea unor noi focare. De aceea nu ne grabim cu o decizie legata de scoli. (…) Am vorbit chiar sambata in Franta, care a redeschis partial scolile, si au aparut deja cazuri de infectare si in randul copiilor, si in cel al cadrelor didactice. Primele semne dupa redeschidere nu sunt incurajatoare. Vom vedea”, a spus Nelu Tataru.

Publicitate

Premierul Ludovic Orban a afirmat, joi, ca decizia de redeschidere a scolilor va fi luata in functie de contextul epidemiologic si de capacitatea de a reduce la maxim orice risc de imbolnavire a copiilor.

In repetate randuri, insa, premierul a afirmat ca anul scolar va fi incheiat, iar elevii din anii terminali vor putea sustine examenele, scrie kanald.ro

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.