Inca 11 decese la pacienti confirmati cu CIVID-19

Grupul de Comunicare Strategica a anuntat, duminica, 11 noi decese produse la pacienti confirmati cu noul coronavirus. Bilantul mortilor ajumge astfel in Romania la 619.

Potrivit GCS, sambata a fost inregistrat decesul unui barbat de 82 ani din judetul Suceava. Acesta a fost internat la Spitalul Judetean de Urgenta Suceava si mai suferea de HTA si insuficienta ventriculara. Barbatul a fost luat contact cu ginerele sau, intors din Belgia la sfarsitul lunii martie 2020.

Un alt barbat, de 37 de ani din judetul Suceava, a decedat sambata. Si acesta era internat la Spitalul Judetean de Urgenta Suceava si mai suferea de insuficienta renala, fiind dializat din 2010.

Duminica, a fost inregistrat decesul unui barbat de 65 ani din judetul Hunedoara. Acesta a fost internat initial la Spitalului Municipal Hunedoara si apoi transferat Spitalul Judetean de Urgenta Deva. Acesta mai suferea de neoplasm bronhopulmonar cu metastaze hepatice, encefalopatie hipoxica, anemie secundara.

Publicitate

Un alt barbat de 71 ani din judetul Caras Severin a decedat sambata. Acesta a fost internat in sectia boli infectioase a Spitalului Caransebes si apoi a fost transferat in sectia medicina interna, de unde a fost externat in 17 aprilie, dupa trei teste negative. Barbatul a fost reinternat la Spitalul Judetean de Urgenta Resita in 24 aprilie, cand i-a fost recoltata o noua proba, care a iesit pozitiva la testul pentru coronavirus. Barbatul avea BPOC si silicoza.

Citeste si articolul :   Romania traieste drama Italiei: "Pacientii cu sanse minime nu pot fi decuplati. E primul venit, primul servit"

Un alt barbat de 61 de ani din judetul Sibiu a decedat duminica. Acesta a fost internat la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, sectia ATI, si suferea de boala hepatica, hernie de disc, colecistectomie.

Un alt barbat de 76 ani din judetul Brasov a decedat sambata. Acesta suferea de neoplasm gastric std. IV cu determinare secundara peritoneala, insuficienta renala cronica, pielonefrita obstructiva cronica si
anemie secundara.

Tot duminica a fost inregistrat decesul unui barbat de 73 ani din judetul Arad. Acesta a fost internat vineri in sectia ATI a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Arad si mai suferea de HTA std. II, insuficienta cardiaca, insuficienta mitrala, hipertensiune pulmonara secundara.

GCS a mai anuntat decesul unui barbat de 83 ani din judetul Arad, internat in sectia boli infectioase a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Arad. Acesta a murit duminica si mai avea HTA std. II, insuficienta cardiaca, CIC, boala renala cronica std. II, AVC ischemic.

GCS a anuntat duminica si decesul unui barbat de 66 ani din judetul Vrancea, care a fost internat la Spitalului Judetean de Urgenta Focsani si care a murit in 20 aprilie. Acesta mai avea boala cardiovasculara si diabet zaharat tip II.

Citeste si articolul :   Responsabilul campaniei de vaccinare din Polonia despre suspendarea vaccinului AstraZeneca: "O campanie de dezinformare planificata si cu o lupta brutala intre companiile industriei farmaceutice”

Sambata a fost inregistrat si decesul unei femei de 89 ani din judetul Brasov, care a avut contact cu un caz confirmat in sectia de ortopedie Spitalului Clinic de Urgenta Brasov unde a fost internata pentru o fractura. Femeia mai suferea de insuficienta renala cronica acutizata, boala cardiaca ischemica, HTA std. II, BRD major, sdr. deshidratare severa.

O alta femeie de 60 ani din judetul Brasov a decedat duminica. Ea mai suferea de gangrena regiunea calcaneana stanga, diabet zaharat tip II, arteriopatie diabetic, HTA, obezitate.

Bilantul deceselor a ajuns in Romania la 619.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.