Printul Charles, primul mesaj dupa ce a fost declarat vindecat de COVID-19

Printul Charles i-a laudat pe angajatii din sistemul de sanatate public din Marea Britanie in primul sau mesaj transmis dupa ce a fost declarat vindecat de COVID-19. De asemenea, mostenitorul tronului britanic le-a multumit voluntarilor care au grija de persoanele vulnerabile din comunitatile lor.

Printul Charles a iesit, luni, din carantina, dupa ce, saptamana trecuta, a fost testat pozitiv pentru coronavirus. Printul in varsta de 71 de ani a petrecut sapte zile in izolare, in Scotia, el avand simptome moderate ale bolii. Sotia sa, ducesa Camilla de Cornwall, in varsta de 72 de ani, a fost testata negativ, dar a decis si ea sa se autoizoleze.

Printul i-a laudat pe angajatii din sistemul de sanatate publica, vorbind despre eroismul acestora.

„In acest moment in care medicii, asistentii medicali si tot personalul auxiliar vital care formeaza coloana vertebrala a remarcabilului nostru serviciu de sanatate publica se afla sub un risc, sub o presiune enorma, in timp ce se lupta eroic sa salveze vieti in unitatile de terapie intensiva si sa reduca, atat cat este posibil, raspandirea virusului, gandurile si rugaciunile noastre se indreapta spre acei oameni minunati, ale caror abilitati si devotament altruist fata de datorie si de ingrijirea pacientilor ne fac atat de mandri”, a spus printul.

In calitate de patron al organizatiei Age UK, printul Charles a vorbit in mesaj si despre importanta ingrijirii persoanelor in varsta in aceste vremuri dificile.

De asemenea, in inregistrarea publicata pe contul de Twitter al Clarence House, printul a facut referire la „simptomele moderate” pe care le-a avut in timp ce a suferit de COVID-19.

„Pentru ca am trecut recent prin procesul contractarii acestui coronavirus – din fericire, cu simptome relativ moderate -, ma gasesc de cealalta parte a bolii, insa in aceeasi stare de distantare sociala si izolare generala”, a spus printul. „Asa cum ne-am dat seama cu totii, atunci cand prezenta familiei si prietenilor nu mai este posibila, iar structurile normale ale vietii sunt brusc inlaturate, totul devine o experienta ciudata, frustranta si suparatoare”, a mai spus printul.

„Pana va trece (epidemia, n.r.), hai sa incercam sa traim cu speranta si, cu incredere in noi insine si unii in ceilalti, sa asteptam vremurile mai bune care vor veni”, a precizat printul de Wales.

Citeste si articolul :   Furnizorul de componente auto Continental avertizeaza personalul ca urmeaza reduceri de costuri

Pana luni, in Marea Britanie au fost inregistrate 2.350 de decese din cauza noului coronavirus.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.