Scandal urias dupa ce Simona Halep a primit cu 10 euro mai putin decat Djokovic

Scandal dupa victoria Simonei Halep. Organizatorii turneului de tenis de la Roma au fost aspru criticati in mediul online dupa ce campionul la simplu masculin, sarbul Novak Djokovic, a primit un premiu mai mare cu 10 euro fata de campioana de la simplu feminin, Simona Halep.

Tenismenul, care l-a invins luni in finala pe argentinianul Diego Schwartzman, cu 7-5, 6-3, obtinand al 36-lea sau titlu ATP Masters 1.000, a primit un cec de 205.200 euro, iar romanca noastra a fost recompensata cu un premiu cu 10 euro mai mic pentru titlul in turneul Premier 5, in urma unei finale in care Karolina Pliskova (Cehia) s-a retras din cauza unei accidentari la scorul de 6-0, 2-1 pentru romanca.

Publicitate

Fanii au fost revoltati pe situatia de la Roma, in care premiul Simonei Halep a fost frustrant de aproape ca al lui Djokovic, dar nu egal.

In anul 2019, premiul de la Roma pentru baieti a fost dublu fata de cel pentru fete.

″Oamenii care au facut diferenta la premii sunt misogini. Punct″⁣, a scris pe Twitter un fan al tenisului.

″Parca zici ca daca au avut asa mare nevoie de acei 10 euro pentru a se simti mai barbati, in iad cu ei″⁣, a scris alt fan.

Anul trecut, la Roma, campionul Rafael Nadal a primit un cec de 958.055 euro, aproape dublu fata de campioana Karolina Pliskova.

Pandemia de coronavirus si-a pus amprenta si pe castigurile sportivilor. Astfel, premiile totale la masculin s-au reduc la 3,47 milioane euro, iar la feminin la 1,69 milioane euro.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.