Veste proasta! Au aparut primele de cazuri de elevi depistati pozitiv

In cea de a patra zi de scoala au aparut primele de cazuri de elevi depistati pozitiv cu noul coronavirus, dupa ce au apucat sa stea la ore.

Clasele lor au fost inchise pentru igienizare, iar colegii vor invata in sistem online si sunt obligati sa stea izolati 14 zile.

Acum sunt 300 de scoli in scenariul rosu.

”Colegii de clasa inteleg ca suntem de o jumatate de an in pandemie si nu trebuie nici dramatizat, nici bagatelizat acest caz… S-a intamplat!”, a declarat profesorul Daniel David, director adjunct Colegiul Gh. Sincai.

Publicitate

Astfel, se pare ca nu este sigur pentru niciun elev, in niciun moment, daca va merge maine la scoala sau daca va sta izolat daca un coleg se imbolnaveste.

Si o eleva de clasa a 6-a de la o scoala generala din Galati a fost testata pozitiv cu noul virus..

Publicitate

”Marti, la prima ora de curs, o eleva din clasa a 6-a a acuzat dureri de burta si senzatii de voma. Imediat am informat asistenta care a preluat-o, a dus-o in camera de izolare”, a declarat prof. Valentina Tudorache, director.

Citeste si articolul :   O tanara de 22 de ani, rapusa de noul virus la numai o saptamana dupa ce si mama ei s-a stins din aceeasi cauza

”Este si un frate al fetitei, de clasa a patra, care va ramane in izolare”, a spus prof. Onut Atanasiu, inspector scolar.

Colegii ei vor sta acasa 14 zile.

“Este ingrijorator, dar sa speram ca nu or sa fie cazuri mai multe. E greu sa inveti copiii carte de-acasa. Nu toti parintii sunt pregatiti, n-au pedagogie”, a declarat un parinte.

Alt caz de infectare cu COVID-19 a fost anuntat in comuna Cuza Voda, dar si intr-o scoala din Vaslui.

”Avem un caz pozitiv, o eleva de clasa a 10. Fata este in stare buna, s-a simtit rau”, A declarat Loredana Roman, inspector scolar general Vaslui.

Astfel, Ministerul Educatiei anunta ca numarul scolilor care invata in scenariul rosu pentru cel putin o parte dintre elevi a ajuns la 300. In unele dintre acestea au fost depistati si cadre didactice bolnave.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.