Veste trista, din pacate. Parintele Calistrat are coronavirus

Parintele Calistrat Chifan a anuntat ca este infectat cu noul coronavirus. Preotul, care este foarte cunoscut in Romania si urmarit pe Facebook de peste 750.000 de persoane, le recomanda enoriasilor sa faca gargara cu apa si sare si sa foloseasca agheasma, tuica si albastru de metil pentru a preveni imbolnavirea cu Covid-19.

In prezent, parintele, se afla internat in spital.

„ Eu sunt precaut, dar am alta parere, am alta viziune asupra acestei probleme. Am vazut foarte multi oameni care au ajuns sa intre intr-o panica nebuna de aceasta problema a vriusului, deci efectiv au devenit isterici ca sa folosesc un cuvant simplu. (…) Eu pe toate babutele mele le-am invatat, pe cele mai in varsta – si am in varsta, vorbesc de 92 de ani, de 93 de ani – ele vin in fiecare miercuri la maslu si zic: «Nu te-ai intalnit cu COVID-ul?» «Nu, ca am facut ce mi-ati spus!» Si ce le-am spus?

Citeste si articolul :   Moldovenii din afara tarii au mers in numar mare la vot: „Am venit sa ne salvam tara. Tara noastra plange dupa ajutor”

Niste masuri de igiena foarte simple: in fiecare dimineata, pranz si seara gargara cu apa calda si sare ca sa se curete zona bucala pentru ca sarea e cel mai bun dezinfectant batranesc.”, spunea preotul la finalul lunii iulie, intr-o emisiune.

Publicitate

La acel moment preotul spunea ca pe 7 iulie facuse o testare, pentru ca a plecat in Corfu – Grecia si a trebuit sa faca testul, care a iesit negativ.

In urma cu cateva ore, preotul a anuntat pe Facebook ca a fost infectat cu SARS-CoV-2.

„Am sa va reamintesc, ca o tuse seaca, fortata si necontrolata a pus stapanire pe sistemul meu respirator, de aceea am luat decizia cu prezentarea la spital de buna voie. Fara simptome specifice, de virus Covid 19, luni la analiza sangelui s-a confirmat testul ca fiind pozitiv.

Diagnosticul este sub controlul specialistului, doamna doctor profesor de la Spitalul Infectioase-Iasi, sunt bine, sunt sub tratament cu antibiotice, sunt in rezerva spitalului, sub monitorizare si repaus, nu este absolut nici o conspiratie, totul este cat se poate de normal, in cateva zile voi fi la chilie, dupa decizia specialistului cu tratamentul efectuat conform protocolului de spitalizare. Probabil, pare putin dificil, faptul ca 10 sau 12 zile trebuie voi avea repaus si distanta fata de credinciosi, dar astea sunt regulile igienico-sanitare”, este mesajul transmis de parinte.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.