Ce se intampla cu deschiderea scolilor. Arafat a facut anuntul

Secretarul de Stat, Raed Arafat, a spus, ca nu a avut loc “o discutie oficiala” despre amanarea inceperii anului scolar.

“Discutia pe o eventuala amanare a prezentei fizice (a copiilor si profesorilor la scoala – n.r.), o discutie oficiala nu a avut loc. Asta trebuie sa se inteleaga, o discutie oficiala nu a avut loc. Exista anumite puncte de vedere si clar vor fi analizate aceste puncte de vedere, iar eu cred ca trebuie comunicat din ce in ce mai mult cu parintii. Stiu ca a fost o conferinta de presa a ambelor ministere, Sanatate si Educatie, aceste lucruri trebuie repetate, explicate, rasexplicate, pana toata lumea intelege care va fi mersul lucrurilor”, a declarat seful DSU.

Arafat spune ca nu a avut loc nicio discutie despre amanarea inceperii anului scolar pana dupa alegerile locale.

“Nu exista discutii deloc, eu nu am avut nicio discutie, nu am participat la nicio discutie, pentru ca, de regula, cand sunt discutii suntem mai multi chemati la discutiile astea si unele discutii se poarta in cadrul Grupului tehnico-stiintific care e in cadrul CNSU, pe care il coordonez personal. Acolo sunt multi experti, epidemiologi, infectionisti, INSP, Ministerul Sanatatii, alte ministere. La acest moment nu a avut loc o discutie oficiala pe aceasta linie, urmeaza sa vedem daca va fi vreo discutie sau daca vor fi analizate aceste propuneri”, a mai spus Arafat.

Citeste si articolul :   Vestea pe care o asteptam cu totii. Arafat a facut anuntul!

Ludovic Orban, despre inceperea scolilor pe 1 octombrie.

“Sigur ca au fost discutii pe tema asta, exista puncte de vedere exprimate de specialisti, in special de medici, epidemiologi, infectionisti, care spun ca atat profesorii, cat si copiii, intr-un procent foarte mare, revin din concedii, ca pe anchetele epidemiologice o mare parte dintre cei infectati au spus ca au fost in concediu sau intr-un weekend, intr-o deplasare de concediu si s-a discutat acest lucru, inca nu s-a luat o decizie in acest sens. In mod evident se va anunta in timp util daca se va lua o decizie, deocamdata sunt niste opinii care au fost exprimate”, a spus Orban