Comisia Europeana lanseaza noua versiune a instrumentului SELFIE, care sprijina educatia digitala

O noua versiune a SELFIE, un instrument care sprijina educatia digitala si educatia online, a fost lansat miercuri de Comisia Europeana (CE), anunta institutia.

Oficialii europeni sustin ca SELFIE a fost actualizat in contextul in care scolile incep sa se redeschida in intreaga Europa.

Comisarul european pentru inovare, cercetare, cultura, educatie si tineret, Mariya Gabriel, responsabila cu Centrul Comun de Cercetare, a declarat ca pandemia de COVID-19 a provocat cea mai puternica perturbare a educatiei din istoria recenta a Europei.

”Majoritatea activitatilor de predare si invatare au fost transferate in mediul online. Multe cadre didactice si multi elevi au folosit acum pentru prima data numai tehnologii digitale pentru a preda si a invata.Instrumentul SELFIE actualizat va ajuta scolile sa reflecteze asupra modului in care gestioneaza situatia si asupra masurilor pe care le pot lua pentru a folosi in mod optim aceste tehnologii, astfel incat sa maximizeze oportunitatile de invatare pentru copiii nostri”, a spus Gabriel.

Publicitate

Publicitate

Instrumentul SELFIE (Self-reflection on Effective Learning by Fostering the use of Innovative Educational Technologies) este gratuit, usor de utilizat si poate fi adaptat.

Citeste si articolul :   Ce se intampla cu elevii cu simptome incepand din 8 februarie

Orice scoala interesata se poate inscrie pe platforma si poate sa utilizeze SELFIE.

Acesta colecteaza opinii anonime din partea elevilor, a cadrelor didactice si a directorilor unitatilor de invatamant pentru a prezenta o imagine sintetica a punctelor forte si a punctelor slabe ale scolii in ceea ce priveste utilizarea tehnologiilor digitale.

De la lansarea sa in 2018, peste 7 000 de scoli si aproape 700 000 de utilizatori din 57 de tari au folosit instrumentul SELFIE.

Acesta este disponibil in 31 de limbi, inclusiv in toate cele 24 de limbi ale UE.

Instrumentul SELFIE se numara printre cele 11 actiuni ale Planului de actiune pentru educatia digitala al Comisiei Europene, care este in curs de actualizare in urma organizarii unei consultari publice, pentru a trage invataminte din criza provocata de pandemia de COVID-19.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.