Bucurestiul si 10 judete din tara, incluse de Germania pe lista „zonelor de risc”

Bucurestiul si 10 judete din tara, incluse de Germania pe lista „zonelor de risc”, anunta Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Masura intra in vigoare de miercuri seara. Cele 10 judete si Capitala se alatura celorlalte sapte deja declarate „zone de risc” din 7 august.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informeaza ca, in cursul serii de miercuri, autoritatile dina Germania au actualizat lista „zonelor de risc“ din Romania stabilita in contextul epidemiei de COVID-19.

„Ca urmare a acestei actualizari, municipiul Bucuresti, alaturi de alte 10 judete din Romania, respectiv Bacau, Braila, Brasov, Dambovita, Galati, Gorj, Ilfov, Prahova, Vaslui, Vrancea au fost adaugate pe lista zonelor de risc. Aceasta masura a intrat in vigoare de la data publicarii deciziei, respectiv din 12 august (miercuri – n.red.)”, conform sursei citate.

Alte sapte judete (Arges, Bihor, Buzau, Neamt, Ialomita, Mehedinti si Timis) sunt deja declarate zone de risc din 7 august 2020. Astfel, in total, la acest moment, 17 judete alaturi de municipiul Bucuresti se afla pe lista zonelor de risc.

„Conform informatiilor comunicate public de autoritatile germane, toate persoanele, indiferent de cetatenie, care intra in Republica Federala Germania dupa ce s-au aflat intr-una din zonele de risc trebuie sa prezinte un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore inaintea sosirii (tradus in germana sau engleza) sau, alternativ, sa se supuna testarii, in mod gratuit, intr-o perioada de cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul german”, potrivit MAE.

Publicitate

Testarea se poate efectua direct pe aeroport sau, in cel mult 72 de ore de la intrarea in Germania, la medicul de familie ori la autoritatile locale de sanatate. In acest sens, calatorii trebuie sa contacteze telefonul de urgenta medical 116 117. In cazul neindeplinirii obligatiei de testare, autoritatile germane pot aplica sanctiuni in valoare de pana la 25.000 EUR. Testarea este obligatorie pentru persoanele care vin din „zone de risc” si recomandata tuturor celorlalti calatori care intra pe teritoriul german.

Citeste si articolul :   Alerta ANM. Romania, lovita de furtuni. Zonele afectate

Daca testul este efectuat la momentul sosirii in Republica Federala Germania, calatorii au obligatia de a se autoizola pana la primirea unui rezultat negativ al testarii. Masura autoizolarii la domiciliu nu se aplica celor care prezinta un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore inaintea sosirii pe teritoriul Republicii Federale Germania.

Simpla tranzitare a teritoriului german nu este conditionata de obligatiile mai sus-mentionate. In timpul tranzitului, este necesara evitarea oricarui contact strans cu alte persoane si respectarea masurilor specifice de protectie (distantare sociala, igiena, masca) fiind permise scurte opriri pentru procurarea de alimente sau combustibil, insa nu si cele de tip turistic sau vizite.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.