Ungaria isi inchide granitele de la 1 Septembrie. Masura ii afecteaza si pe romani

Incepand cu data de 1 septembrie, Ungaria isi inchide granitele pentru toti cetatenii straini. Aceasta masura ii afecteaza si pe romanii care si-au rezervat vacante in tara vecina. In aceste conditii oamenii sunt nevoiti sa le anuleze.

Totus, tranzitul ramane la fel: cei care merg la lucru, turistii care trebuie sa ajunga in alte tari ori transportatorii de marfa se pot indrepta spre destinatii pe culoare speciale, cu dovada la ei.

”Incepand cu 1 septembrie, cetatenii straini nu vor mai putea intra pe teritoriul Ungariei, cu exceptia unor cazuri speciale si justificate”, a declarat Gergely Gulyas, purtator de cuvant al Guvernului Ungariei:

Aceasta decizie de inchidere a granitelor Ungariei aduce ingrijorare agentiilor de turism.

Publicitate

”Cine avea bilete in Ungaria o sa fie mutat in alta perioada, ca ungurii au inteles….”.

Turistii care tranziteaza Ungaria, cat si transportatorii de marfuri, convoaiele militare sau umanitare nu sunt afectati de masurile noi.

“Pot tranzita pe acele culoare pe care in general le cunosc. Trebuie sa prezinte o dovada a acestui tranzit. Fie biletul de avion cu imbarcare din aeroportul din Budapesta, fie dovada reprezentand un voucher sau acte care arata ca si-au rezervat spatii de cazare in alte tari”, a declarat Diana Ilut, presedinte al Regiunii Nord -Vest ANAT

Ministrul roman al Afacerilor Externe a discutat subiectul, la telefon, cu omologul sau din Ungaria.

Citeste si articolul :   Noi restrictii in Romania. Raed Arafat a facut anuntul

”In urma discutiei a fost obtinuta confirmarea ca tranzitul cetatenilor romani prin Ungaria, respectiv accesul cetatenilor romani – lucratori transfrontalieri nu vor fi afectate”, se precizeaza in comunicatul MAE.

Ungaria este una dintre tarile cel mai putin afectate de coronavirus.

Decizia inchidereii granitelor a fost explicata de oficialii maghiari prin prisma infectarilor de import.

“Majoritatea noilor infectari sunt cazuri importate din strainatate. Pandemia reprezinta o amenintare pentru economie, pentru locurile de munca si pentru inceputul noului an scolar”, a declarat Gergely Gulyas, purtator de cuvant al guvernului.

“Ideea e ca trebuie sa curmam intrarea virusului in tara. De aceea, am ordonat masuri stricte de aparare a frontierelor”, a mentionat Viktor Orban, prim-ministru al Ungariei.

Numarul total de cazuri in Ungaria de la inceputul pandemiei se apropie de 6.000. De 15 ori mai putine cazuri decat in Romania.

Ungaria se afla la coada clasamentului in ceea ce priveste numarul de cazuri si are al patrulea cel mai mic numar de infectari raportat la suta de mii de locuitori.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.