A doua sesiune a bacalaureatului incepe luni. Peste 42.000 de candidati s-au inscris

Peste 42.700 de candidati s-au inscris in vederea sustinerii probelor din a doua sesiune a examenului national de bacalaureat 2020, examen care incepe luni cu proba la limba romana.

„Peste 42.700 de candidati s-au inscris in vederea sustinerii probelor din a doua sesiune (august – septembrie) a examenului national de bacalaureat 2020, incepand de luni, 24 august. Conform datelor transmise de inspectoratele scolare judetene, din totalul celor inscrisi, peste 24.900 de candidati provin din promotia 2019-2020, iar aproximativ 17.800 de candidati sunt din promotiile anterioare”, transmite Ministerul Economiei intr-un comunicat de presa.

Probele scrise sunt programate in saptamana 24 – 27 august, dupa urmatorul calendar:
• 24 august: Limba si literatura romana – E.a)
• 25 august: proba obligatorie a profilului – E.c)
• 26 august: proba la alegere a profilului si specializarii – E.d)
• 27 august: Limba si literatura materna – proba E.b)

„Echivalarea si recunoasterea competentelor lingvistice si digitale se vor derula in zilele de 28 si 31 august, respectiv 1 septembrie. In acest sens, comisiile de bacalaureat din unitatile de invatamant liceal vor calcula mediile candidatilor si vor asigura echivalarea/recunoasterea nivelurilor de competenta la probele de profil din cadrul examenului national de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice”, se mai arata in cominicat.

Citeste si articolul :   Record absolut coronavirus: 6.546 cazuri noi in ultimele 24 de ore si 103 decese

Afisarea primelor rezultate inregistrate la probele scrise va avea loc in data de 2 septembrie (pana la ora 12:00) si va fi urmata de etapa depunerii contestatiilor, in aceeasi zi, in intervalul orar 14:00 – 20:00.

La fel ca in prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui si a prenumelui, in conformitate cu prevederile specifice in vigoare (Regulamentul general privind protectia datelor – RGPD).

„Contestatiile pot fi depuse atat in format fizic, cat si electronic. In acest caz, candidatii completeaza, semneaza si depun/transmit electronic inclusiv o declaratie-tip in care se mentioneaza faptul ca au luat cunostinta ca nota acordata ca urmare a solutionarii contestatiei poate modifica, dupa caz, nota initiala, prin crestere sau descrestere. Pentru candidatii minori, declaratia-tip este semnata si de catre parintii/reprezentantii legali ai acestora. Rezultatele finale, dupa solutionarea contestatiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sambata, 5 septembrie”, mai transmite MEC.

Nota minima de promovare, pentru fiecare proba, este 5 (cinci), iar media finala pentru promovarea examenului este cel putin 6 (sase).

Citeste si articolul :   La Urgenţe, beţivii au prioritate! Sentinţă umilitoare pentru un renumit medic clujean