ULTIMA ORA: Ratele la banci se pot amana pana la 9 luni. Ministrul finantelor, Florin Citu, a facut anuntul

Ratele la banci se pot amana pana la 9 luni. Ministrul finantelor, Florin Citu, a facut anuntul miercuri, intr-un mesaj pe facebook.

Ministrul Finantelor Publice, Florin Citu, a anuntat, ca Guvernul va adopta joi o ordonanta de urgenta care va permite amanarea platii ratelor pe o perioada de noua luni, atat pentru persoanele fizice cat si pentru cele juridice. Amanarea se aplica pentru toate tipurile de credite si pentru intreg sistemul bancar. Clientii trebuie sa solicite bancilor amanarea prin telefon si apoi trebuie sa confirme ulterior cererea via e-mail, a mai spus ministrul Citu.

“Solutia pe care am propus-o bancii nationale si sistemului bancare este una care ia in calcul mai multe elemente. In primul rand, nu stim cat o sa dureze aceasta perioada si atunci cei care doresc sa aiba ratele la banca amanate pot sa o faca pana la 9 luni de zile. Propunerea a fost agreata de Banca Nationala si de sistemul bancar. Vom vedea daca asa va ramane ordonanta. Propunerea a fost sa nu discriminam, sa aiba acces toti romanii care vor cere acest lucru. Eu ma gandesc sa se faca prima cerere prin telefon, apoi confirmata in scris printr-un email sau o alta modalitate. Da, nu am uitat de persoane cu credite la banci, atat cele fizice cat si cele juridice.”, a spus Citu, potrivit observator.tv.

Publicată de Florin Cîţu pe Miercuri, 25 martie 2020

Ministrul a mai adaugat ca discuta cu bancile ca povara amanarii sa fie impartita pe termen lung, sa nu devina o povara. Citu a spus ca spera ca pana joi sa fie gata Ordonanta.

Autor