Fonduri de 160 de milioane de lei pentru finantarea chiriilor in perioada de pandemie

Retailerii vor putea accesa fonduri de 160 de milioane de lei pentru finantarea chiriilor pentru perioada in care activitatea le-a fost afectata pe perioada starii de urgenta sau de alerta, transmite Ministerul Economiei.

„Retailerii vor putea accesa fonduri de 160 de milioane de lei pentru finantarea chiriilor pentru perioada in care activitatea le-a fost afectata pe perioada starii de urgenta sau de alerta, a fost concluzia discutiilor purtate de secretarii de stat Daniela Nicolescu si Liviu Rogojinaru cu reprezentantii retailerilor din domeniul nealimentar si ai marilor centre comerciale. Comisia interministeriala coordonata de cei doi oficiali MEEMA s-a reunit din nou, marti, pentru definitivarea protocolului referitor la reglementarea situatiei existente intre proprietarii si chiriasii mall-urilor, generata de masurile luate de autoritati pentru limitarea raspandirii pandemiei SARS-CoV-2”, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Economiei.

La consultari au participat si secretarii de stat in Ministerul Justitiei, Diana Morar, si Ministerul Finantelor Publice, Mironel Panturoiu, precum si secretarul general adjunct in Ministerul Fondurilor Europene, Cecilia Vaduva. Secretarul de stat Liviu Rogojinaru i-a informat pe cei prezenti ca banii vor fi putea fi accesati prin schema de ajutor pentru activitati de comert si servicii afectate de Covid-19, al carei buget va fi suplimentat la rectificarea bugetara, ajungand de la 40 la 160 de milioane de lei. Programul face parte din planul national de investitii si relansare economica, iar ghidul si reglementarile programului sunt, in prezent, in lucru. Secretarii de stat in MEEMA au transmis celor prezenti ca este important ca, pentru optimizarea efectelor acestor fonduri in economie, intre retaileri si mall-uri sa existe o intelegere.

Citeste si articolul :   Ce cadou a primit Klaus Iohannis de la AUR

„Cea mai buna solutie este discutia directa dintre cele doua parti, cu ministerele ca partener mediator. Noi incercam sa fim parte din rezolvare, insa pentru aceasta e important ca intre dumneavoastra sa existe un parteneriat, care poate deveni un model de buna practica in viitor”, a transmis secretarul de stat Liviu Rogojinaru.

Publicitate

„Intotdeauna veti gasi in noi un sprijin intrucat politica noastra este una orientata catre antreprenori, pentru a le oferi sprijin si solutii. Putem da o mana de ajutor daca dumneavoastra sa ajungeti la un punct comun”, a declarat, la randul sau, secretarul de stat Daniela Nicolescu.

O forma finala a protocolului intre retaileri si mall-uri va fi transmisa, in cel mai scurt timp, coordonatorilor comisiei interministeriale. La discutii au participat reprezentanti ai RoRetail, FPRC, Hora, industriei de beauty si ai marilor centre comerciale din Romania.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.