Un pacient de la Spitalul de Arsi din Bucuresti, testat pozitiv pentru Covid-19. A intrat in contact cu 28 de cadre medicale

Un pacient in varsta de 43 de ani, internat la Spitalul Clinic de Urgenta Chirurgie Plastica Reparatorie si Arsuri din Bucuresti, a fost testat pozitiv pentru coronavirus. Barbatul a intrat in contact cu peste 30 de persoane,

Pacentul fusese transferat in noaptea dintre 20 si 21 martie 2020 de la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Suceava, unde au fost infectati peste 170 de pacienti si medici, iar unitatea a fost inchisa.

Pacientul, care nu a fost testat pentru Covid-19 la unitatea din Suceava, a suferit doua interventii chirurgicale duminica, 22 martie 2020 si luni, 23 martie 2020 in Spitalul de Arsi Bucuresti, potrivit Ministerului Sanatatii.

In 23 martie, conducerea unitatii medicale din Bucuresti a decis testarea pacientului, avand in vedere ca acesta a fost transferat din Suceava, acolo unde exista un focar de infectie cu Covid-19 si, in paralel, au fost luate masuri suplimentare de protectie a personalului medical si pacientilor inainte de cunoasterea rezultatelor acestui test.

Dupa ce pacientul a fost testat pozitiv, s-a demarat ancheta epidemiologica de urgenta la spital. Au fost depistati 31 de contacti, dintre care 28 sunt cadre medicale.

Toate cadrele medicale se afla din aceasta dimineata in izolare la domiciliu pentru 14 zile, iar cei 3 pacienti identificati ca si contacti indirecti au fost izolati. Toti vor fi testati pentru Covid-19, scrie digi24.ro.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.

Comentariile sunt închise.