Aleksei Navalnii,liderul opozitiei din Rusia ar putea fi transferat intr-un spital din Germania

Aleksei Navalnii, liderul opozitiei din Rusia aflat in coma dupa ce ar fi fost otravit, ar urma sa fie transferat intr-un spital din Germania, afirma surse citate de publicatia Bild.

Aleksei Navalnii este internat in prezent la sectia de terapie intensiva a unui spital din orasul Omsk, situat la 2.200 de kilometri est de Moscova.

O organizatie umanitara intentioneaza sa il transfere intr-un spital din Germania. In initiativa este implicata si fundatia “Cinema for Peace”, condusa de Jaka Bizilj. In 2018, Jaka Bizilj l-a adus in Germania pe Pjotr Wersilow, un activist al opozitiei ruse care suspecta ca fusese otravit.

“Incercam sa organizam un zbor umanitar, cu un avion dotat cu echipamente medicale specifice, pentru a-l aduce pe Aleksei Navalnii in Germania (…)”, a declarat Jaka Bizilj.

Publicitate

Publicitate

Aleksei Navalnii, un critic al presedintelui Vladimir Putin, este in coma intr-un spital din Siberia. Liderul opozitiei ruse s-a simtit extrem de rau dupa ce a baut un ceai intr-un aeroport, iar purtatoarea sa de cuvant crede ca a fost otravit.

Citeste si articolul :   O femeie insarcinata a decedat la Spitalul de Urgenta din Alba Iulia, din cauza COVID-19

Presedintia Rusiei a comunicat ca medicii depun toate eforturile pentru salvarea lui Aleksei Navalii. Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al Kremlinului, a declarat ca ipoteza otravirii va trebui confirmata de analizele medicale, precizand ca va fi aprobat transferul lui Navalnii intr-un spital din strainatate daca familia lui va cere.

Pavel Lebedev, un pasager care s-a aflat in aceasi avion cu Navalnii, a relatat pe o retea sociala ce a vazut. „La inceputul zborului, el (Aleksei Navalnii) s-a dus la toaleta si nu s-a mai intors. El a inceput sa se simta cu adevarat rau. Au incercat sa-l ajute sa-si revina, dar el striga de durere”.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.